Aktywne Wpisy
crazykokos +38
BELM0ND0 +136
Pozazdroscić typowi. Nie wiem jak to zrobił, że z tak małym i miękkim #!$%@? ustawił się na taki trójkąt. Jedna typiara musiała nakłuwać drugą, żeby było dobrze, ale kolo trójeczkę zaliczył xD Taka prawda xD dla mnie w sferze marzeń takie rzeczy, bo już zaręczony, dla was też, bo wy w ogóle nie ruchacie xD Pozdrawiam.
#skwierzyna
#skwierzyna
Krótkie rozważania na temat mycia się...
(Chwilę myślałem czy tego nie napisać ze swojego prywatnego konta, ale z wykopkami to róznie bywa więc lepiej tak...)
Mireczki, nie sądzicie że jeśli ktoś nie prowadzi wysiłkowego trybu życia, nie ma problemów dermatologicznych etc, to wystarczy się myć co dwa dni?
Przykładowo, jeśli nasze kolejne dni wyglądają tak że siedzimy na HO, lub jedziemy tylko do biura po pracy spacer czy wyjście do sklepu to uważam że mycie co 2 dni w zupełności wystarczy. Oczywiście w ten dzień myje ręcznikiem pachy, pachwiny i resztę newralgicznych miejsc ale całego prysznica nie biorę.
W dni kiedy idę na trening, rower, pracuje fizycznie - myje się codziennie. No i codziennie zakładam świeżą bieliznę. Praktykuję tak od kilku tygodni i zredukowałem ilość prysznicy o 1/3. Czuje się dobrze, mój zapach się nie zmienił, skóra ok. Dodam że mieszkam z różową która jest dość pedantyczna jeśli idzie o czystość i porządek i sama zaczyna robić podobnie.
Tak więc jeśli nie widać różnicy, to dlaczego nie być bardziej eko a i rachunki się obniżają?
#pytanie #higiena #niepopularnaopinia #kryzys
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #632b31159a4a773345e647a4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
Inna sprawa, że jak zaczynasz usprawiedliwiać niedbanie o swoją higienę to wypatruj depresji za rogiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet bez miski
@nika_blue: skąd o tym wiesz?
Komentarz usunięty przez autora
---
Zaakceptował: karmelkowa
2 noce bez prysznica to max.
---
Zaakceptował: karmelkowa
Aktualnie myje sie 2x dziennie, bo jezdze do biura + basen / silownia.
Ale jak siedze w domu to zdarza mi sie 1.5-2 dnia sie nie myc i nie ma w tym zadnej tragedii, bo wczesniej sie umylem DOKLADNIE i do czysta.
Tyle, ze ja w domu 95% czasu spedzam na fotelu / kanapie. Co