Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

K-S- +160

Mam dwie funkcje bardzo do siebie podobne: nest i append.
nest ma za zadanie zagnieżdżać obiekty jeden wewnątrz kolejnego według podanej tablicy.
append ma za zadanie dołączać kolejne wartości z tablicy do tekstu.
Obie funkcje są rekurencyjne.
Obie funkcje zmieniają zmienną na której pracują.
Pytanie:
Dlaczego na koniec obie funkcje zwracają inną wartość z funkcji niż jest w zmiennej? - Patrz logi.
Dlaczego w funkcji nest to obiekt "a" na koniec zwraca prawidłową wartość,
natomiast zupełnie odwrotnie funkcja append - to funkcja zwraca prawidłową wartość a nie zmienna "text"?
#javascript
obj[props[0]] = {};
return nest(obj[props[0]], props.slice(1));
wywołujesz funkcję nest z {} jako
Bo na sam koniec robisz return
obj, który jest ostatnim (pustym) kluczem z tablicy (czyliz). Czyli pierwszy log pokazuje tylko kluczz, a w drugim wołasznestbędzie dodanie trzeciego parametru (który będzie przekazywał referencję do oryginalnej zmiennej).function nest(obj, props, orgObj) {if (props.length === 0) return orgObj;
else return nest(obj[props[0]] = {}, props.slice(1), orgObj ||