Aktywne Wpisy
Mariaci +64
Czy ja dobrze rozumiem,że babka, która
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
lronman +755
Czy przebywa ktoś z was obecnie w Lloret De Mar?
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
Myślałem nad zasilaczem awaryjnym (buforowym), gdzie podłączony do przetwornicy byłby akumulator AGM/żelowy o napięciu 12V i pojemności np. 50 lub 100Ah.
Jest tylko pewna sprawa, w której nie posiadam odpowiedniej wiedzy. Czy akumulatory żelowe lub akumulatory AGM w trakcie procesu ładowania i rozładowywania wydzielają substancje szkodliwe, tak jak akumulatory kwasowe (bo np. o akumulatorach kwasowych czytałem, że pod żadnym pozorem nie można ładować w zamkniętych pomieszczeniach).
Niestety nie mam ani balkonu, ani wentylowanego pomieszczenia, przez co zastanawiam się, czy zaopatrzenie się w zasilacz buforowy i aku żelowe/AGM do mieszkania w bloku jest bezpiecznym pomysłem z punktu widzenia PPOŻ, a przede wszystkim z punktu widzenia zdrowotnego.
#pytanie #pytaniedoeksperta #elektryk #elektryka trochę #elektrotechnika #mieszkanie
Oświetlenie jak chcesz, to lepiej kup lampki choinkowe/latarki na baterie do tego i x4 komplety baterii.
I po co Ci router, komputer, jak
Odnośnie lodówki i przerw nocnych - a ty myślisz, że takie wyłączenia pozostaną obojętne dla kompresora? Mam dobrze pracującą lodówkę, jeżeli będą przez kilka dni/tygodni wyłączenia nocne to myślisz, że lodówka nie dostanie po dupie?
@linuxuser ja myślę że tak.
Wyłączeń dziennych to już nie przewidujesz? Jak padnie to wszystko i na długo w danym regionie, np. w stylu tydzień, dwa tygodnie. Nawet osoby które się zaopatrzą w agregaty, będą miały problem z dostępnością benzyny/oleju napędowego w czasie braków zasilania,
Kompaktowe, w razie czego przyda się na wyjeździe, a koszt i czas podtrzymania lepsze
Do tego na bieżąco dopakowuj lodówkę i zamrażarkę wodą, w razie czego dłużej utrzyma temperaturę więc np. nocne wyłączenia będą już niestraszne.
To co opisujesz nie ma sensu bez generatora. Lodówka ma
@linuxuser: oczywiście, że nie