Aktywne Wpisy
ziuaxa +103
Pomysł: po maturze 9 miesięcy szkolenia wojskowego obowiązkowego dla wszystkich
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
Ścieżka i laski wzdłuż pasa morskiego do Gdyni już mi się znudziły i w sezonie to często udręka tamtędy jeździć.
#rower #pytanie
@hellyea: Pętla Reja
Do letnicy, tam złapać autobus przez tunel i objechać Westerplatte
@mikkeboss: Ooo, a to są takie traski uwzględniające ścieżki towerowe i np. widoczki/lasy/parki czy raczej po prostu tylko długość?
@hellyea: Pętla Reja
Do letnicy, tam złapać autobus przez tunel i objechać Westerplatte
@Wyrewolwerowanyrewolwer: nigdy nie jechałam z rowerem autobusem- jak to wygląda w praktyce w Gdańsku? Można? Jakoś się dodatkowo płaci? Nic nie wiem (╯︵╰,)
Co do cen to nie wiem, ale chyba standardowy miejski bilet wystarcyz.
Co do cen to nie wiem, ale chyba standardowy miejski bilet wystarcyz.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: Rewelacja, dzięki!
polecam wzdluz kanalu raqduni do pruszcza -> na polnoc szlakiem kaszybsko-zulawskim -> do gd szlakiem motlawskim. Pozwoli to ci sie cieszyc nalepszyc co ma do zaoferowania gdansk
@srgs:
Panie, masz Ty rigcz?
@Cypherspeed: patrzyłam na mapie na te lasy, nawet już tam jechałam, ale pogoda się popsuła. A jak tam wygląda
polecam wzdluz kanalu raqduni do pruszcza -> na polnoc szlakiem kaszybsko-zulawskim -> do gd szlakiem motlawskim. Pozwoli to ci sie cieszyc nalepszyc co ma do zaoferowania gdansk
@srgs: Popatrze, dzięki
@srgs:
na 10-20km krótkiej przejażdżki
Panie, masz
@Wepalgumetypie: w łódzkim kiedyś dużo jeździłam i nie było zakazów…albo nie widziałam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hellyea: Dolinka jest cała asfaltowa od Oliwy aż do Słowackiego, potem dalej możesz jechać pod lotnisko nawet