Wpis z mikrobloga

@kolotego: A ty pomagasz ludziom i w dodatku za bezcen mam rozumieć? Nie jestem za szukaniu pieniądza w pomocy ale to jego sprawa, jego moralność, czy ma w tym interes czy nie cel jest spełniony = pomoc osobie która samodzielnie sobie nie poradzi.
@nizleduk: no chwalebne to pomaganie bezinteresowane, ja pomagam bezinteresowanie i sie tym nie chwale, ale pomagać w taki sposob aby brac czesc pieniedzy od potrzebujących i się tym chwalić tak jak robi to stonoga czy inni ludzie tego typu nie miesci mi sie w glowie nie rozumiem tego, z drugiej strony pewnie inaczej by ci ludzie nie dostali pomocy byc moze wiec moze ma to sens ale to nie dziala w
@kolotego: Śliski temat i rozumiem twoją perspektywę, sam tego nie uważam bo jestem również za pomaganiem z dobrej duszy, ciężko zero-jedynkowo sie wyrazić ale ja jestem zdania, że dopóki faktycznie te zbiórki pomagają ludziom którzy by w życiu na to nie zarobiły to i tak wychodzi na dobre
@Arbuz29:

i myślisz ze muranski ma jakiekolwiek szanse z stonoga?

Zarówno jeden, jak i drugi dają powody do beczki. Po prostu cieszę się z takiej dramy :D
A - i Stonoga na pewno jest o wiele bardziej doświadczonym gościem, jeśli chodzi o procesy. W końcu cytując klasyka - miał "118 wyroków uniewinniających" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@adek781: Mniej więcej
dopóki faktycznie te zbiórki pomagają ludziom którzy by w życiu na to nie zarobiły to i tak wychodzi na dobre

@nizleduk: no słabo postawiona granica bo wtedy można brać / kraść 99% pieniędzy z pomocy i za 1% pomagać ludziom i wtedy też faktycznie się pomaga... i kto wie czy tak wielu nie robi bo jeśli mało zbiorą a koszta mają stałe to tak może wychodzić właśnie...

Na tej zasadzie można
@mastereo: no ja historię stonogi znam i wiem, ze nie ma na niego zadnych konkretnych kwitów, dlatego dopytuje o te teorie odnośnie jego działalności, czy sa na niego jakieś konkretny, bo być może są ale nie wiem o ich istnieniu. Jak narazie to z każdej próby udupienia przez pis udawało mu się wyjść.
@gsl7: przecież sam informuje ile bierze, cennik mu się zmieniał. Ja teraz pisze ogólnie przy jakim % jest jeszcze OK przy jakim to przegięcie. Jeśli sam organizujesz zbiórkę to przecież nikt ci nie zagląda do puszki ile z niej wyciągasz i tu jest problem

"Przypominamy, że do dnia dzisiejszego nie złożył on, ani jednego (wymaganego przepisami prawa) sprawozdania finansowego dotyczącego działalności jego pseudo fundacji. Wiadomym jest też fakt, że pobierał prowizje
nie ma na niego zadnych konkretnych kwitów

@gsl7: to jest super, sam robisz zbiórkę do puszki głośno w całej Polsce potem "ofiarowujesz" jako dobry człowiek komuś parę groszy z tej zbiórki czyli "pomagasz", a jak ktoś coś ci mówi co z resztą kasy, jak to możliwe że tylko tyle? ile prowizji wziąłeś to nigdy nic nie publikujesz, nic nie odpowiadasz poza hasłem:
Jak nie masz żadnych kwitów na mnie to morda
@gsl7: Bo niewygodny dla nich był i tyle. Pamiętam było jakieś aresztowanie czy złapanie go, #!$%@? wie, nie pamiętam to z innego Państwa wysłali że nie ma takich podstaw w ogóle żeby siedział czy coś