Wpis z mikrobloga

O co chodzi z tymi numerami bocznymi? Mieli blokować appki, a normalnie zaczęła się kontrola i kupiłem sb bilet. Fakt, że wpisałem tylko numer bez literek, ale czy gdzieś to jest uregulowane? Informatory pisały tylko, by wpisać numer boczny..
#mpk #krakow
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FarGO: Numer boczny teoretycznie jest z literkami. Kontroler blokuje, np. „BA111” i jak wpiszesz „111” to przejdzie. Jak trafisz na kontrolera, który to sprawdza to się pewnie przyczepi.
  • Odpowiedz
@FarGO: To mi niedawno lepszy numer się przytrafił. Wsiadam do tramwaju, ludzi mało, siadam, wyciągam telefon z kieszeni, skycash i kupuje bilet 20 minutowy. Wszystko jest jak zawsze, wybór formy płatności, podpięta karta, zapłać, płatność potwierdzona, telefon do kieszeni. Patrzę w okno, mija jakieś 10 sekund i telefon wibruje. Wyciągam z kieszeni, patrzę a tam jakieś info o płatnościach... Oczywiście jak ruszyłem ekran to gdzieś zniknęło, ale widziałem że ze
  • Odpowiedz
@zeusik123: Czyli nie wiedziałeś o rozpoczętej kontroli, ale system normalnie kupił co bilet? Wpisałaś poprawnie boczny kod środka transportu?
Czy kontrola się jeszcze nie zaczęła, a ty kupiłeś bilet ale nie zauważyłeś że był problem z appką i on ci się nie kupił?
  • Odpowiedz