Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +39
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Szarmancki-Los +15
Też uważacie że hiszpański brzmi zajebiscie? Jak spotkam gdzieś jakąś Latynoskę i tą zacznie nawijać po hiszpańsku to mi od razu miękną nogi i aż czuję jak mój rozwijany latami sigma grindset opuszcza moje ciało. Taka typiara mogła by sobie owinąć mnie wokół palca a ja bym się pewnie zachowywał jak simp bez godności.
Oczywiście lewica nie rozumie, że reprezentuje takie a nie inne poglądy. Lewica przedstawia się nam jako ideologia wolnościowa a tymczasem jest to ideologia swawoli.
Swawolnikiem nazwiemy człowieka który postępuje zgodnie z utylitarnym podejściem do życia. Robię to co zwiększa moje szczęście. Mam ochotę zabić dziecko? Proszę bardzo, przecież i tak ma świadomość jak pies.
. Mam ochotę robić co chce i gdzie chce i z kim chcę, proszę bardzo rozsiewam małpią ospę po mieście. w końcu love i s love ¯\_(ツ)_/¯
Niech was nie zwiodą te hasełka o wolności i dobrotliwości lewicy. Idee lewicowe są krwiożercze i za nic mają godność drugiego człowieka. Jedyną odpowiedzią na lewicową ideologię, jest przeciwstawić ją prawicowej wolności. Wolności która uznaje odpowiedzialność za swoje czyny.
Ruch pro-life jest ruchem wolnościowym. Ruch pro-aborcyjny jest ruchem swawolnym.
Powiedzmy swawoli zdecydowane nie! Dlatego, że jest obrazem wszystkiego co jest nieludzkie i obce naszej cywilizacji. Nie dla zabijania dzieci, nie dla traktowania drugiego człowieka jak przedmiot!
#4konserwy #konfederacja #bekazlewactwa #urojenialewakoidalne #aborcja #heheszki #polityka
głupie i ociekające jadem komentarze kasuję, ogólnie jeśli nie masz czegoś na temat do powiedzenia, to nie pisz
W linkowanym wpisie, piszesz o słoniach? Bo się chyba pogubiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@moria: Utylitaryzm to oparcie etyki na użyteczności, czyli doraźnej korzyści, nawet z pominięciem fundamentalnego prawa jednostki, na którą się oddziałuje, a nie dając jej żadnej możliwości dochodzenia egzekwowania naturalnych praw wszystkich jednostek, a tu - tej konkretnej.
I to jest absurd, bo zakłada, że człowiek jest taki intelectually superior, jak mu się wydaje i ma prawo narzucać innym, jak
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
W przypadku problemu wagonika można wyraźnie to pokazać. Istnieje pewna różnica pomiędzy naszymi czynami i ich skutkami.
Pozwól, że zmodyfikuję ten problem. Otóż jedzie wagonik w stronę pięciu osób. Ty biegniesz do miejsca gdzie leży przywiązana jedna osoba i ją zabijasz. Potem wracasz, zmieniasz tor wagonika i wagonik przejeżdża po zabitym człowieku.
Widać różnicę? W tym przedstawionym przeze mnie przypadku masz do czynienia z czynem który wiązał
@moria: Utylitaryzm nie daje żadnej odpowiedzi na moralne dylematy bo ucina wszelki spór zdaniem, rób co uważasz za słuszne, nie martw się o konsekwencje.
Jest pewna zasadnicza drobna różnica która odróżnia zasadę podwójnego