Wpis z mikrobloga

Poszukuje jakiejś #planszowki. Wymagań większych nie mam bo się na tym nie znam. Byle w dwie osoby grało się fajnie. Chce w coś pograć z dziewczyną, ale nie mamy w co. Monopol jest fajny, ale w dwie osoby nudzi rozgrywka. Moze być coś podobnego, a nie musi. Byle było ciekawe. Kompletnie się na tym nie znam ;_;
  • 15
@desygnat: Na dwie osoby świetnym wyborem jest polska Neuroshima Hex! Przeszkodą może być fakt, że rozgrywka jest brutalna, co może nie odpowiadać dziewczynie. Sprawdź też Carcassonne (właśnie widzę, że kolega na górze dodał).
@desygnat: Wysokie Napięcie jest takim trochę Monopolem w wersji 2.0. Też się zbiera kasę, inwestuje itd, ale ma się realny wpływ na to co się dzieje na planszy. Można grać bodajże od 2 do 6 graczy. Polecam
@desygnat: @tmsz: kupiłam chłopakowi Neuroshimę, zdążyliśmy zagrać już kilka razy i myślę, że to był dobry wybór, nawet jeśli drugiej osobie idzie dobrze to wszystko sie może zmienić pod końcowe etapy gry:) Na plus dużo emocji, kombinowania. Osadnicy z Catanu to też fajna gra, ale dla 3 osób :c
@Failar: KUPIŁEM! Będę dziś grał w grę

@kayleigh1507: chodzi o osadników z catanu? Miałem w ręce w empiku, ale na nowej cenie było za 139 zł czy jakoś tak, a na starej pod spodem za 89zl i nie kupiłem bo za bardzo świąteczna cenę dali;/

@Piter128: na razie mi wystarcza te tytuły :) dziś przetestuje na dwie osoby wsiąść do pociągu. Może nie będzie tragedii ;)
@Katjusha: no właśnie miałem w ręku tych osadników, ale tak jak popatrzyłem na pudełko to raczej na więcej niż dwie osoby i jak pisałem super promocja była i nie wziąłem ;p ale można by nad nimi pomyśleć ;p jakby "teściom" zachciało się z nami grać
@desygnat: taka mała rada. Warto zagrać z 1-2 razy na komputerze, żeby upewnić się, że dobrze zrozumiałeś wszystkie zasady. Ja na przykład trochę pomieszałem dobieranie biletów i budowę tuneli na początku.

Cieszę się że pomogłem.
@Failar: Myślę, że to w miare dobrze zrozumieliśmy. Z tunelami był największy problem. Na yt oglądnełiśmy kilka filmików dla upewnienia. Ale z chęcią zagramy na komputerze dla zweryfikowania zasad.

W jednej turze można wybudować tylko jedną trasę? Nie można mając wiele kart wybudować za jednym razem dwóch lini?