Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Mireczki z tagu #marynarz

Mam ofertę (w zasadzie już kontakt do podpisu) za którym idzie zmiana rodzaju statku z kontenerów na RO-RO Pax (1900 pasażerów).

Związana jest z tym jednak gorsza pensja (degradacja z CO na 2nd offa). Fakt, że zrobiłem dopiero 2 kontrakty za CO.

Kontrakty z 4 miesięcy na 6 tygodni.

Myślicie, że oferta warta degradacji?

Armator DFDS

#praca #pracanamorzu #praca
  • 16
@Caracas: jeśli pchnie to twoją karierę do przodu, to nieraz opłaca się poświecić trochę kasy, by zdobyć doświadczenie i by kolejne prace były lepiej płatne.
@Caracas: no to musisz wybierać między różnicą 3k euro, flapsami, starymi, którym w życiu coś nie wyszło, pucowaniem 15-letnich gratów i pływaniem po pakistańskich szuwarach, a ładnymi i pachnącymi ludźmi i dobrym jedzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Caracas: ja bym zaryzykował, zawsze możesz zmienić łatwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) cztery lata temu też wróciłem do pływania ale postawiłem warunek sobie 4-5 on/off max i tego się trzymam
@Caracas: Z jednej strony chciałbym, a z drugiej dali mi niezłą podwyżkę. Płacą mi sporo więcej, niż przeciętna stawka, zniechęca mnie jednak fakt, że dosyć trudno wskoczyć u mnie za C/O. Inna rzecz, ze kapitanowie u mnie to w większości miernoty i spoceńcy, więc bywa nieprzyjemnie.
@Caracas a nie myślałeś nad tym żeby skoczyć na tankowce? Pewna szczecińska firma weźmie Cię za 3 bez wyższych i jak machniesz wyższe to wskakujesz na 2 off z pensja 4800 Euro 2 miesiące kontrkat potem już z górki na c/o ewentualnie z wyższymi do Gefo albo esberger