Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vieniasn: starają się mieć dostatnie życie, albo w ogóle, życie ( ͡° ͜ʖ ͡°) z resztą zaskoczę Cię, jest na Ukrainie sporo osób w wieku poborowym które nie są powołane do walki. Życie nie jest takie czarno białe jak ci się wydaje
@dzangyl: rząd prowadzi non stop politykę prowojenną, sami obywatele są „podjarani” wojną, zrzucają się na drony i najważniejsze - zachować neutralność. Tego większość nie robi. Ten polskojęzyczny rząd pcha nas w wojnę, a ludzie przyklaskują. Jeszcze przypomnij sobie słowa Morawieckiego: „Wojna zmienia perspektywę w piec minut”.
@Leman123: nie widzę tego. Widzę politykę by wojny uniknąć i odsunąć ją od nas jak najbardziej się da. Obywatele robią co chcą, nikt im niczego nie narzuca, chciałbyś kontrolować społeczeństwo? Zrzutki na drony są tak małe w skali kraju, że nic nie znaczą. Nie możemy zachować neutralności, bo jesteśmy krajem zagrożonym. Sama Rosja ustami Putina mówi o wycofaniu NATO do stanu z roku 1997 i powrotu radzieckiej strefy wpływów do której
@dzangyl: i odniosłeś się tylko do jednego argumentu. Dodatkowo Duda i tak gadał o unii obu państw. Wiadomo, że nie dojdzie do tego, ale to oznacz także wciągniecie w wojnę. Machanie szabelką przez polskojęzycznych polityków tez nie jest na plus. Widać kto tu nie ma pojęcia. Nic nie podałeś jako przykład kontrargumentu
@Leman123: nie, do wszystkich się odniosłem. Nic mi nie wiadomo o jakiejś Unii obu państw i w jaki sposób takie agdanie am nas wciągać w wojnę? Nikt nie macha szabelką, politycy zgodnie (no może poza konfabulacją i innymi odklejeńcami) stają po prawidłowej stronie, po stronie interesu narodowego państwa Polskiego o raz jego bezpieczeństwa. Jako kontrargument do czego? Nie rozumiem, czego więcej oczekujesz niż wskazania faktów.
@dzangyl: o ekonomii tez? To, że nie wiesz o proponowanej unii to nie znaczy, że nie było takich słów. Nawet na stronie prezydent.pl jest filmik jak Dupa dziękuje Zełeńskiemu za wybaczenie Wołyniu. Więc i tamten znajdę. A i proszę nie onucować pod moim adresem (że ja niby jestem prorosyjski). Co do konfabulacji to prawda, przybij pięć. Dalej jednak uważam ich politykę za prowojenną i podeśle więcej info pw lub w komentarzu.
@Leman123: co mnie obchodzi jakiś filmik i puste słowa, uczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona i uznajesz za prawdę objawioną ignorując całą rzeszę faktów. Gdzie ja "onucuję" pod twoim adresem? Prowojenną politykę prowadzi Rosja, my robimy wszystko co w naszym interesie by ich osłabić oraz wzmocnić się przed kolejną fazą ich odnawiania imperium zła.