Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
W samolotach #lot przy lotach międzykontynentalnych laptop z baterią i zasilaczem liczy się jako darmowy dodatkowy bagaż podręczny, prawda? Może chłopaki z #lotnictwo wiedzą xD Bo mam jeden rejestrowany do 23kg, jeden podręczny do 8kg i jeszcze chce laptopa do torby laptopowej schować.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MilionoweMultikonto: bo lecę na rok i wolę mieć więcej niż mniej. mogę jeszcze za darmo drugi rejestrowany do 23kg wziąć ale to rezerwuje na powrót + baterii nie można przewozić w rejestrowanym
  • Odpowiedz
@Shishu: Tak, nawet masz to czytelnie napisane na stronie LOTu, możesz mieć bagaż podręczny i dodatkowo mały bagaż w postaci np torby na laptopa
  • Odpowiedz
  • 0
@Andczej: no właśnie na ich stronie jest to tak rozpisane, że w ramach bagażu podręcznego mogę zabrać laptopa. Jakby sformułowali to zdanie poprawnie, czyli "jako dodatkowy (w ramach ceny biletu) bagaż podręczny możesz zabrać ze sobą również laptopa" to bym żadnych wątpliwości nie miał. A tam jest, że "dodatkowo jako bagaż podręczny możesz zabrać: laptopa" xD nie wywnioskowałem z tego, że chodzi o dodatkowy bagaż, a to, że mój podstawowy
  • Odpowiedz