Wpis z mikrobloga

@YoureGoingDown: wiesz co było by jeszcze lepsze? Jakbyś do tego miał porównanie z inwestowaniem w coś innego, na przykład QQQ.
Ja właśnie patrzyłem na moje portfolio, gdyby w 2017 kedy bitcoin był po 20k kupić jednego i też kupić QQQ za 20k, to dziś bitcoin byłby wart 22k a QQQ 41k

Dlatego zawsze jak dokupisz bitka, to napisz na kartce ile byś za to mógł kupić akcji QQQ
Bo jak
  • Odpowiedz
@laporte: nie będę porównywał do żadnych funduszy inwestycyjnych, bo te mają lepsze i gorsze okresy, mam w portfelu ponad 20 firm i mogę porównywać do nich, nie jestem ryzykantem i głupkiem, który nie dywersyfikuje i pakuje 100% kapitału w Bitcoin, bo wszystko wydarzyć się może, BTC dąży do 25% mojego kapitału, jak dojdzie do 25% to przestaję kupować, później zobaczy się dalej.
I PRZEDE WSZYSTKIM: Nigdy, ale to nigdy nie
  • Odpowiedz
@YoureGoingDown: jeśli masz chcesz żeby bitcoin był 25% całego twojego kapitału to uważam że dobry masz plan.
A nie planujesz robić tak zwanego "rebalancing"?
Tak żeby bitek był zawsze mniej więcej 25% portfolio?
  • Odpowiedz
@laporte: tylko ciągły rebalancing wiąże się z płaceniem podatków od tych operacji, a to mogą być spore kwoty
realizuję swoją strategię, a później dalsze środki finansowe będę inwestował procentowo w różne aktywa, możliwe, że też każde 25% wolnych środków będzie szło w BTC, a czy BTC przez ewentualny wzrost będzie stanowił w przyszłości np. 90% majątku albo przez spadek tylko 10% to już nie będzie miało znaczenia, wszystko się zmienia
  • Odpowiedz