Wpis z mikrobloga

@Jebwleb: no wlasnie czas pracy powinien byc ograniczony do max 10 godzin. Przeciez to jest chore, ze kierowca moze pracowac 15 godzin 3x w tygodniu i potem po 13h.
  • Odpowiedz
Malkontentom przypominam że ograniczenia czasu pracy kierowców został wprowadzony DLA ich DOBRA.

@Jebwleb: Mnie to rozwala. Bo o ile dobrze kojarze to taki kierowca musi zrobic przerwe co X czasu.

Zaplanuje se trase. Jedzie na prom. Ma 2h zapasu. Po drodze trafia na wypadek/korek cokolwiek. I spedza w korku 3h. I na prom juz nie dojedzie bo musi zrobic przerwe :P

Tymczasem januszek co autem jezdzi raz na tydzien do kosciola
  • Odpowiedz
@Kamar: Nawet niech by było codziennie 12h czasu pracy. Łatwo liczyć i jeszcze rozsądny czas. 15h to prawie dwie dniówki przeciętnego człowieka. Później w 9h higiena osobista, kolacja, śniadanie i sen czyli nie robiąc nic poza potrzebami fizjologicznymi i pracą i tak brakuje czasu. Masz racje to jest chore.
  • Odpowiedz
życie robola

@Jebwleb: Nie zrozumiales o czym ja pisalem. Jednemu sie zabrania jechac (chociaz ten spedzil za kolkiem cale swoje zycie i zna swoje mozliwosci) a drugi moze popierdzielac i 24h na dobe pomimo ze za kolkiem siada raz w tygodniu na 10 minut)

To jest jakies porabane.
  • Odpowiedz
@Jebwleb: praca kierowcy to życie niewolnika, ale co zrobisz. nie chciało się nosić książeczki, to trzeba nosić woreczki albo na magazyn za 3-4k i żyjesz od wypłaty do wypłaty
  • Odpowiedz
@gorzki99:
W planowaniu trasy powinien przewidzieć sobie marżę czasu na ewentualność: przystanek po wodę/WC, korek (nie mówimy o zamknięciu autostrady jak jest jakiś śmiertelny).
Według mnie każdy kierowca który jest zmęczony, trochę rozproszony (telefon,..) stwarza zagrożenie, z tym że jak osobówką uderzysz w ciężarówkę to co najwyżej siebie/swoich bliskich zabijesz, ale jak ciężarówką uderzysz w osobówkę (dopowiedz sobie resztę).
Sytuacja z przed wczoraj: jadę na autostradzie i widzę że samochody przede
  • Odpowiedz
W planowaniu trasy powinien przewidzieć sobie marżę czasu na ewentualność: przystanek po wodę/WC, korek

@tnorek: No to przeciez napisalem:

Zaplanuje se trase. Jedzie na prom. Ma 2h zapasu.

@gorzki99: 2h zapasu na kibelek zupelnie wystarczy. Ile ma tgo zapasu brac? 8 godzin?

(nie mówimy o zamknięciu autostrady jak jest jakiś śmiertelny).

Ale ja wlasnie o tym caly czas mowie:

I spedza w korku 3h. I na prom juz nie dojedzie
  • Odpowiedz