Aktywne Wpisy
robert5502 +488
Przypominam o letniej akcji "heder" Zglaszamy chamów!
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
przyrząd żniwny czyli tak zwany heder ma dostosowaną szerokość do możliwości kombajnu zbożowego. Zbudowany jest z systemu tnącego, nagarniającego oraz wciągającego, ścina kłosy wraz ze słomą, która później jest odseparowana i cięta przez rozdrabniacz słomy lub pozostawiana w pokosie za kombajnem.
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
O2O2122 +12
Mam w pracy płaskoziemce, dajcie mi jakieś mocne argumenty przeciwko jego #!$%@?, bo typ jest tak toksyczny z tym ze zaraz sie pobijemy. Nawet żaba Gatesa mu przeszkadza (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#plaskaziemia #plaskoziemcy #ziemia #astronomia #spacex
#plaskaziemia #plaskoziemcy #ziemia #astronomia #spacex
- jedna od Rydzyka (Piotr Jaroszyński – Akademia Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu)
- dwie z UKSW
- cztery z Lublina, w tym jedyna kobieta
- zero z Uniwersytetu Jagiellońskiego
- zero z UAM w Poznaniu
- jedna z Uniwersytetu Warszawskiego, akurat plagiator (niejaki Biskup - to nazwisko, nie funkcja)
- 7 z 12 osób to przedstawiciele nauk humanistycznych i społecznych. Ich średni indeks Hirscha wg bazy Scopus wynosi 0,14 (wedle twittera Michała Bilewicza, nie weryfikowałam).
Ju-hu, nowe elity są już i w nauce.
#bekazpisu #nauka #czarnek
@Andreth: źle świadczy o UW, że ktoś taki tam jeszcze pracuje.
@Andreth: nachapać się przed zmianą władzy...
@Andreth:
Dane z bazy Scopus, stan na 22.07.2022
@Andreth: a pozostałych 5 ma chociaż maturę? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
@severh: a to przepraszam.
@Polanin: spokojnie, jestem czasem prześmiewczą mendą rzeczywistości bo inaczej bym zwariował jak parzę na to co się odwala XD
@Polanin: Kto tam ma "bardzo dobre wyniki"?
ma, w planach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dane z bazy Scopus, stan na 22.07.2022 14.30
NOWY SKŁAD:
prof.
@Andreth: kwikłem xD