Aktywne Wpisy

rozowypasiak +119
Oddajcie mi stary dobry wykop! Coście z tym portalem uczynili ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
źródło: 423fa2d3e7f611b757981b1bf3ce63f2ccafda0306b2c810f64642f4f95accc8
Pobierz
michal1498 +8
Jakie macie powody by żyć?
#przegryw
#przegryw

#programowanie
w pythonie jakis #!$%@? tkinter, do Go w sumie nic nie ma
@janekhe: ludzkość zadaje sobie to pytanie od lat 70/80 i dalej nie wie, to strasznie skomplikowany temat. Najlepiej na tą chwilę wygląda rynek aplikacji webowych, ewentualnie electron, jeśli chcesz użyć webowki na desktopie
Jak już chcesz mieć trochę więcej wygody i produktywnośći to masz xlib/xcb pod xserver.
@janekhe: to bardziej potwierdzenie niż krytyka: wszystko inne tak obsysa, że ten bloat jest akceptowalny
@janekhe: To zależy w sumie co chcesz targetować. Jeśli cross-platform to Qt jest najmniejszym złem. Jeśli tylko linux to GTK nie jest najgorsze, tylko GTK4 bywa niestabilny i ma trochę bugów. Jeśli
@janekhe: Teams, Slack - wszystko chodzi na CEF'ie (Chromium Embedded Framework). Jaki projekt do tego wybierzesz to już kwestia gustu. Ja robiłem trochę w tym https://github.com/chromelyapps/Chromely/wiki - masz tam przykłady.
@Passer93: gdzie są ci mężczyźni...? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WhiskyRomeo: I jest mega gównem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@janekhe: Jeśli koniecznie chcesz robić GUI w webdevie to lepszym rozwiązaniem będzie napisanie apki np w C++/Ruscie i hostowanie jakieś restowego API na localhoscie, wtedy możesz pisać GUI w Reacie, masz oddzieloną logike i ui, apka nie zamula i nie ma narzutu. A interfejs otwierasz normalnie w przeglądarce.
@Passer93: ale jak się sprzedaje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)