Aktywne Wpisy
PrawaRenka +152
JPRW +436
Naród polski ginie, bo dzieci nie jedzą wafli w kościele. Mam nadzieję, że Konfunia w ramach wolnościowej polityki wprowadzi jakiś przymus uczestnictwa w obrzędach religijnych.
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #bekazkatoli #heheszki
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #bekazkatoli #heheszki
Jak powstają te małe poprzeczne wyboje na żwirowej drodze?
Takie jak na tym zdjęciu na przykład
#kiciochpyta #polskiedrogi #nauka
Stephen Morris z kanadyjskiego Uniwersytetu Toronto, Nicolas Taberlet i Jim McElwaine z angielskiego Uniwersytetu Cambridge wykonali eksperyment. Laboratoryjny stół pokrywali wieloma rodzajami gruntu - z miałkiego i grubego piasku, żwiru, gliny etc. A potem za pomocą specjalnej maszyny przesuwali stół pod gumowym kołem - w
Juz przestanie mnie to nurtować
Wypok bawi i uczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo dwa lata temu na Mazurach jechałem taka droga i nie dało się jechać szybciej niż 20km/h. Zawieszenie w ogóle nie wybierało tych dziur. Było mega twardo.
Co prawda miałem wtedy dużo rzeczy uszkodzonych w zawieszeniu i układzie napędowym, nawet opony były tak #!$%@? że dopiero po nabiciu 2.7 bara dało się w
Daily nie jeżdżę na zadupia.
równiarka służy do równomiernego rozłożenia materiału nawiezionego celem niwelacji drogi.
I to jest
99% polskich szutrówek nigdy nie widziało maszyny do równania drogi, a tym bardziej takiej z luzami na ostrzu ścinającym.
ლ(ಠ_ಠ ლ) gdyby tylko można było prościej
@Tonari_Totoro: a ty negujesz to co widziałem na własne oczy? Czyli drogę po przejściu równiarki.
Poza tym jak pytasz o naukę. Czy przeczytałeś ta publikację, czy tylko podsumowanie które wkleiłeś? Załączam figurę z publikacji na której można porównać wytworzoną tarkę z rozmiarem koła. I porównaj to do zdjęcia które wrzucił OP.