Wpis z mikrobloga

Nie uważacie tego za absurdalne, że nie ma jeszcze podręcznika puszczonego w PDF dla dzieci w szkołach podstawowych? Te osły chyba nie chodziły na studia i nie wiedzą, że można sobie rzeczy w PDF udostępniać. Po co w ogóle coś tam zmieniać co 3 lata? Ile wynosi koszt pracy przygotowania takiego materiału naukowego? Dopuszczam niechętnie opinie, że to przecież musi być dostosowane do dzieci, nauki itd. Ale czy koniec końców to książka bezpośrednio tłumaczy dziecku jak coś mnożyć, dodawać, opisywać?

Jakie to w ogóle jest chore, że państwowa organizacja zamiast dostęp do wolnej nauki poszerzać, to jeszcze sprawę chyba utrudnia i komplikuje. Pozdrawiam wszystkich kilkunastu nauczycieli zdrowych na głowę, a resztę oszołomów #!$%@?ć prądem. Zwykła lekko zorganizowana grupa przestępcza i tyle, nie da się tego inaczej nazwać. Dzieci na studiach mają potężną pakę dostępu do podręczników, prac itd., a dzieciom z podstawówki wciskają podręczniki za jakieś #!$%@? ceny.

Błagam powiedzcie mi, że podręczniki dla dzieci są już za darmo. Takie osły bez szkoły i jajec tak kupują i robią podręczniki z roku na rok. Ehhh, powiedzcie mi, że czasy się zmieniły i już tak nie jest jak kiedyś.
Niech żyje wolna nauka, precz z komuną.
#szkola #edukacja #podreczniki #ministerstwonaukirozstrzelaccodosztuki

Ooo patrzcie go na studia poszedł i myśli, że taki mądry. Takie jest życie, tak już jest i tyle. Jak będziesz starszy to zrozumiesz co to znaczy mieć dzieci.
Schizotypoidal - Nie uważacie tego za absurdalne, że nie ma jeszcze podręcznika puszc...

źródło: comment_1657575532rZyTd0n6AZH1hNOglcbiv0.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@Schizotypoidal: Wydaje mi się, że obecnie podręczniki są już za darmo, wypożyczane przez szkołę. Gorsze to, niż pdf + czytnik, bo i mniej ekologiczne, ale z tego co się orientuje, przynajmniej nie trzeba juz kupowac tych ksiązek co roku.
Przy czym to dotyczy podstawówki. Nie mam pewnosci co do klas 1-3. W liceum dalej normalnie się płaci za książki
  • Odpowiedz
@spokoju: Byłbym bardzo wdzięczny za doprecyzowanie "wydaje mi się" :P
Niemniej jednak nadal obawiam się, że ten giga-przekręt trzyma się całkiem dobrze (już sam druk i opracowanie to okazja, żeby kręcić wały i kosić haracz)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Schizotypoidal: podręczniki w pdf ma każde wydawnictwo. Jeśli szkola wykupi dostęp to dzieci mają też dostęp w pdf. Ty jako obywatel nie masz do takich podręczników dostępu. Jeśli chodzi o podstawówkę to gwo kiedyś udostępniło pdf. W pandemii przez chwilę wiele rzeczy było udostępnionych. Ale już nie ma nauczania zdalnego to i podręczniki nie są udostępniane w formie elektronicznej. Oczywiście za taki dostęp trzeba zapłacić.
  • Odpowiedz