Wpis z mikrobloga

#pwr
Jakie są opinie o kierunku:"Automatyce przemysłowej" na politechnice wrocławskiej? Dużo tam fizyki?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sznapix: ja jestem po automatyce i robotyce, ale na mgr dużo osób przyszło do nas z automatyki przemysłowej, bo byli niezadowoleni z pierwszego stopnia
  • Odpowiedz
  • 2
@sznapix: w trakcie trwania studiów to bardzo ciężko, bo w dziekanatach raczej niechętnie uznaje się nawet bardzo podobne kursy. Przeważnie kończy się to ponowną rekrutacją i ewentualnym przepisaniem pojedynczych kursów. Natomiast po pierwszym stopniu można iść na coś innego na drugi stopień, o ile nie jest to coś zupełnie innego. Jest jakiś wskaźnik podobieństwa między kierunkami i w zależności od tego jest łatwiej lub trudniej dostać się na inny kierunek
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hfucj Dobra dzięki za odpowiedź. To poczekam jeszcze na parę opinii na temat Automatyki przemysłowej i najwyżej jak będzie #!$%@? to pójdę na prywatną i będę miał spokój.
  • Odpowiedz
  • 0
@sznapix: czemu na prywatną? Na pwr masz 3 rozne automatyki plus mechatronikę, na której też się będziesz uczył automatyki
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hfucj Nie pisałem fizyki która jest tam mocno pkt i nie mam po prostu na to wystarczająco pkt. Dlatego też pytałem czy na tym kierunku jest jej dużo
  • Odpowiedz
  • 0
@sznapix: to jest, bo z tego co słyszałam to masz tam dużo o silnikach elektrycznych, więc taka fizyka. Może pomysl w takim razie o pojsciu na cos nizej punktowanego i zapisz się do koła? Na pwr preznie dziala kolo "automatyk", tam Cie naucza programowania plc duzo lepiej niz w trakcie zajec
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hfucj Tylko ja nie chcę się też męczyć na jakiś studiach tylko po to aby na nich być. Prywatne studia dzienne mają takie plusy że nie są aż tak skupione na matmie czy fizyce(wyścig szczurów i czystki) i mogę się samemu rozwijać w informatyce.
  • Odpowiedz
  • 0
@sznapix: rozważając prywatną uczelnię zwróć koniecznie uwagę na wyposażenie pracowni automatyki!
Ja na pwr bylam na wydziale elektroniki i u nas zupełnie nie było wyścigów szczurów. Duża pomoc zarówno wewnątrz studentów na roku, jak i z roczników wyżej. Podejście uczelni do zaliczeń też wyjątkowo pozytywne, bo przeważnie było kilka terminów kolokwiów, żeby każdemu kto chciał się nauczyć udało się zaliczyć. Dodatkowo można było kontynować studia z deficytem w postaci nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@hfucj: Z tym samodzielnym układaniem planu to akurat nie wiadomo co dalej będzie, bo uczelnia przechodzi na USOS i słyszałem, że inaczej będą działać zapisy. :/
  • Odpowiedz