Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie to, że jest tutaj sporo ludzi tradujących #natgas czy są tutaj ludzie, którzy mają serio wiedze o tym instrumencie, o tym surowcu jak go rozgrywać i jakie są impulsy do spadków i wzrostów, bo tak mam wrażenie, że większość gra, bo są duże dropy i spadki xd. To faktycznie według mnie można nazwać 100% hazardem.
#gielda
  • 18
  • Odpowiedz
@Jcmg no ja uprawiałem hazard na natgasie, nie polecam xd ogólnie przestałem grać też na indeksach, nic już nie kupuję, czekam na nową hosse
  • Odpowiedz
@Jcmg: a który CFD nie jest hazardem ? Ogólnie cała giełda to hazard bo Ty jako gracz możesz tylko postawić wzrost i spadek na jakiejs podstawie ( analiza - każdy analizuje wiadomosci po swojemu więc to loteria , kreski - możesz pobazgrac po wykresie a i tak każdy zobaczy co innego ) więc co to za różnica czy postawisz na giełdzie czy pójdziesz do kasyna i postawisz albo czarne albo
  • Odpowiedz
@dobrowolskii: surowce na których najczęściej gram to czysta spekulacja nie mająca w większości przypadków uzasadnienia i mali gracze tacy jak my możemy co najwyżej snuć teorię więc uważam że to czysty hazard
  • Odpowiedz
@Jcmg: charakter instrumentów cfd bardzo często wymusza day trading. W końcu chcesz zarobić na różnicy w cenie, a ta może się zmieniać gwałtownie w ciągu dnia. Z drugiej strony, akcje mogą sobie leżeć latami i zarabiać choćby na dywidendzie.
  • Odpowiedz