Aktywne Wpisy
Smarek37 +347
#remontujzwykopem #stolarstwo
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
Miraski zmontowałem znajomemu takie stare mebelki z odzysku. Ktoś wymieniał i miało iść na śmietnik a dostało drugie życie. Wiadomo nie jest to kuchnia jak z katalogu, ale po małych przeróbkach typu nowe cokoły, kilka wstawek i zrobieniu ściany z tej samej płyty mdf wyszedł całkiem sympatyczny efekt. Wiadomo, nie ma zgrania góry z dołem i szafka narożna przy zlewozmywaku też nie jest szafką narożną tylko taką przeróbką. Blat też
qeti +82
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
32 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
33 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
Póki co nie ma osób (według policyjnych statystyk), które zmarłyby w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły
Czyli w 32 wypadkach zginęły w sumie 33 osoby.
Rok temu statystyki po 5 dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
7 wypadków śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
23 wypadków śmiertelnych od początku wakacji
11 zabitych w wypadkach w ciągu ostatniej doby (aż 5 w jednym wypadku w Elżbietowie
30 zabitych w wypadkach od początku wakacji
Dwa lata temu:
5 wypadków śmiertelnych w ciągu ostatniej doby
30 wypadków śmiertelnych od początku wakacji
32 Liczba ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto ze wczoraj:
246 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
1911 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
84 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
400 wypadków drogowych od początku wakacji
96 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
493 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
3 utonięcia w ciągu ostatniej doby
25 utonięcia od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
#smiertelnewypadki
@mat9 @Meh6969 @mat9 @stachuprzytelefonie @k_a_h_l_u_a @Kyliesom @ztegochlebamakiniebedzie @mrwhite0
246 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
1911 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
To mnie przeraża. Pomyślcie, skoro jednego dnia (i to w tygodniu) wpada 250 osób, to jak ogromna jest skala jazdy po wódzie w tym kraju.
@gdanska_onuca: I to zazwyczaj wpadają przypadkiem. Nie wiem jak reszta ale ja rzadko mam kontrole drogowe a jeżdżę prawie dzień w dzień.
akie #!$%@?, ale
Więcej pijanych tonie niż zabija się na drodze.
W komentarzach pod artykułem, 2 lub 3 osoby wspomniały że motocyklista był pod wpływem alkoholu/narkotyków