Aktywne Wpisy
spiritualChad +27
Ten post jest przeznaczony dla typów 25 lat+ zarabiających powyżej 8k pln miesięcznie ze wzrostem 175cm+ z aktualnym prawem jazdy mających dalej problemy z randkowaniem i poznawaniem kobiet.
Dam kilka uniwersalnych wskazówek, które pomogą Wam w szybkim nawiązywaniu kontaktów z dziewczynami bez względu na Wasze gusta i oczekiwania - po pierwsze bardzo często #!$%@? Wam z ryja i macie brudne zęby i paznokcie co dla większości kobiet jest absolutnym deal-breakerem. Przykład: jakimś cudem udało Wam się umówić na randkę i po 30-40 min do laski dzwoni nagle telefon i mówi, że ma coś pilnego i musi lecieć - brzmi znajomo? Czasami wydaje się Wam, że się myjecie i jesteście zadbani ale w 80% przypadków to nieprawda i #!$%@? od Was jak od końskiej dupy. Wasze zęby powinny być czyściuteńkie i białe 24h na dobę 365 dni w roku i ubrania powinniście mieć czyste, wyprasowane i pachnące. Raz na kwartał konieczna jest wizyta u dentysty na piaskowanie, mycie zębów po każdym posiłku, minimum 3 razy dziennie, wymienianie szczoteczki co tydzień i pasta za więcej niż 15 zł i częste używanie płynu Listerine. Prysznic codziennie, dobry szampon, regularne obcinacie paznokci, dezodorant i perfumy powyżej 400 zł. Jeżeli Wasza broda lub wąsy składają się z 7 włosów - zgólcie to do zera.
Jak już to zrobicie to musicie poprawić swój wizerunek nawet jeżeli będzie on trochę nieprawdziwy. Dziewczyny bardzo często kłamią na zdjęciach lub o swoich zamiarach, więc czemu Wy macie być w 100% autentyczni jak frajerzy?
Musicie
Dam kilka uniwersalnych wskazówek, które pomogą Wam w szybkim nawiązywaniu kontaktów z dziewczynami bez względu na Wasze gusta i oczekiwania - po pierwsze bardzo często #!$%@? Wam z ryja i macie brudne zęby i paznokcie co dla większości kobiet jest absolutnym deal-breakerem. Przykład: jakimś cudem udało Wam się umówić na randkę i po 30-40 min do laski dzwoni nagle telefon i mówi, że ma coś pilnego i musi lecieć - brzmi znajomo? Czasami wydaje się Wam, że się myjecie i jesteście zadbani ale w 80% przypadków to nieprawda i #!$%@? od Was jak od końskiej dupy. Wasze zęby powinny być czyściuteńkie i białe 24h na dobę 365 dni w roku i ubrania powinniście mieć czyste, wyprasowane i pachnące. Raz na kwartał konieczna jest wizyta u dentysty na piaskowanie, mycie zębów po każdym posiłku, minimum 3 razy dziennie, wymienianie szczoteczki co tydzień i pasta za więcej niż 15 zł i częste używanie płynu Listerine. Prysznic codziennie, dobry szampon, regularne obcinacie paznokci, dezodorant i perfumy powyżej 400 zł. Jeżeli Wasza broda lub wąsy składają się z 7 włosów - zgólcie to do zera.
Jak już to zrobicie to musicie poprawić swój wizerunek nawet jeżeli będzie on trochę nieprawdziwy. Dziewczyny bardzo często kłamią na zdjęciach lub o swoich zamiarach, więc czemu Wy macie być w 100% autentyczni jak frajerzy?
Musicie
TTedbundYY +28
Tak wygląda obecnie przeciętna współczesna 20 letnia p0lka czyli Julia Szeremeta srebrna medalistka igrzysk olimpijskich w Paryżu w boksie Azjatki po 40 stce wyglądają młodziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#blackpill #p0lka #przegrywpo30tce #przegryw #szarpankizzyciem
#blackpill #p0lka #przegrywpo30tce #przegryw #szarpankizzyciem
Czy jakiś mirek ma może instalację PV offgridową lub posiada zestaw baterii które zasilają mu dom ?
Zastanawiam się na ile musi być przewymiarowana PV lub ile w praktyce trzeba się wspomagać spalinowym generatorem w zimie.
Jestem świadom żę ceny akumulatorów zabijają sensowność pod względem ekonomicznym, ale nie o to pytam.
Dodatkowo zastanawiam się na ile sensowne byłoby zasilanie domu z PV w dzień i ładowanie akumulatorów i używanie tej energii w nocy, oraz w okresach w niedostatecznego nasłonecznienia ładowanie baterii w nocy z taryfy G12 lub bycie prosumentem.
Dzięki, kojarze tematy, jest też kanał MAXISERVICE DIY który ma aku z BMW i3:
https://www.youtube.com/watch?v=AavZ9pntUQw
gościu jedzie offgrid
drugi kanał to mikrogeneracja
@Issac: no ale przecież to już jest.....
Mam rozwiązanie Huawei i dokładnie tak robię.
Dzięki temu nie korzystam praktycznie z drogich taryf prądu tylko pobieram w taniej.
Oczywiście jak jest słońce to wogole nie pobieram
(oraz co z CWU, siła, kuchenka, bardziej prądożerne urządzenia, jakie zużycie zimą ? Ile msc, w gole nie pobierasz z sieci? jesteś prosumentem ?)
@Mateos2: a dokładnie jaki sprzęt? model?
2* zestaw: Huawei 5ktl-m1 + luna2000 5kwh
Ustawiony na ładowanie z paneli i z grida w tanich godzinach.
Rozładowanie tylko w określonych godzinach.
Jeden moduł 5kwh umożliwia ładowanie rozładowanie max 2.5kW ; ja mam ustawione 1.5kW żeby na trzy godziny drogiej taryfy starczało
Czyli max mogę 3kw (1 kw na faze) pobierać z magazynu - reszta będzie dobrana z sieci
Teraz od 4 do 21 mam prąd z paneli a reszta to tania taryfa
@Mateos2: Ten Twój magazyn jets na LiFePO4 czyli po 5tys cykli będzie miał już z 50% pojemności. Kosztuje 13 tys
5000 cykli x średnia pojemność 4 daje przez 13,5 roku 20tys kWh przewalone przez magazyn. Jak na każdej kWh zarobimy 1zł to ma to sens. Jak obecnie jest to ok 0,3zł to nie ma to sensu
Co do kalkulacji to nie każdemu zależy na ekonomii rozwiązania, ale np. Na nieprzerwanym ciągu energii i niezależności, nie położysz na tym ceny.
Zima no moim przykładzie obecnie:
Zastanawiałem się czy nie wsadzić przetwornicy na jedną fazę tylko w formie UPSa (nie mam żadnych 3fazowych urządzeń w domu)
@zibizz1: producent twierdzi co innego i bez urazy, ale jemu ufam bardziej niż wykopkom :)
Huawei warrants that the product retains either eighty percent (80%) of Usable Energy for ten (10) years from the
dispatch from Huawei, or for a Minimum Through Output Energy of 13.17MWh which is calculated from the
commissioning date by
Ale wychodzi że wystarczy mi 1zl ma 1kWh zarobić
Nawet niecałe bo nie muszę mieć UPSa w domu
A blisko tego jestem już przy dzisiejszych cenach .
Jeszcze tylko zrobię przełączanie w tryb wyspowy i wogole mam to co chciałem