Aktywne Wpisy
D00msday +20
Dlaczego po prostu nie przerwiemy dostaw broni i nie zamkniemy granicy dla dostaw uzbrojenia z zachodu? Nie będzie żadnego "braterstwa" między nami, a Ukraińcami, bo ci drudzy czczą ludobójców i morderców Polaków, a dodatkowo traktują nas jak wrogów. Ograniczyć pomoc Ukrainie do transportów humanitarnych i zamknąć granicę dla wszystkiego innego - to powinno się zrobić z miejsca.
#swiat #europa #polska #ukraina #rosja #wojna #przemyslenia
#swiat #europa #polska #ukraina #rosja #wojna #przemyslenia

Pechpechpech +1
#przegryw ehh czy w wieku 32 lat jest jeszcze sens szukać sobie dziewczyny? Ostatnimi czasy miałem parę kandydatek na dziewczynę (ogólnie wszystkie poznane w klubie, później seks a dopiero później jakieś pierwsze randki i poznawanie sie) no i tak w moim przedziale wiekowym to albo fajne ciałko ale coś nie tak z głową, albo matka w trakcie rozwodu, albo wszystko ok ale dopiero co była w 8 letnim związku miał być ślub

Bez wątpienia :)
Chociaż może kluczem tutaj jest to, że to są bardzo odmienne produkcje i każdy będzie wolal tę, która po prostu gatunkowo mu bardziej pasuje.
To dwa różne seriale...
Każde dwa seriale są różne. Gdyby nie były różne, byłyby jednym serialem ;-)
Mimo to uważam, że akurat te dwa są jak najbardziej porównywalne.
@Ryu"
Chyba w snach. Borgiowie są świetni, wiem. Ale to nie to samo.
Spodziewałem się takiej reakcji.
Ja wolę Borgiów, dlaczego? O ile są ździebko gorsi realizacyjnie, to właśnie z powodu wspomnianego przez @Destr0: GoT to fantasy.
Zauważyłem, że im
Ale wypowiem się, jak obejrzę, bo właśnie rozpoczynam przygodę z Rodziną. ;)
Ja jeszcze nie polecam, bo dopiero ujrzałam komunikat: "zakończono" :P
No tak, jeszcze nie obejrzała, a już się wypowiada...
No co z Ciebie za... Polak!
Już wcześniej przyznałem rację Tincie, pisząc: Każde dwa seriale są różne. :P
A tak serio już, oczywiście że są różne, główna różnica to elementy fantasy w GoTcie. Tak samo różny jest "Rzym" i "Borgiowie", albo "Rzym" i "Tudorowie", albo "House MD" i "Grey's Anatomy", albo "Z archiwum X" i "Californication" ;-)
Jeśli jednak posiadają elementy wspólne, to nadają się do porównania.
Elementy wspólne GoT i Borgiów?
- podobna, średniowieczno-renesansowa sceneria i, co za tym idzie, szereg fabularnych konsekwencji:
Borgiowie bardzo mi się spodobali, ale w porównaniu z prawdziwą historią to jakaś bajka miła bajka dla dzieci, a Cesarego to wręcz lubię. :P