@FabianoItaliano: sam mam ochotę na dobrą 50tkę, ale jeszcze dłuuuuga droga przed konsumpcją ( ͡°͜ʖ͡°) teraz miesiąc leżakowania pędów z cukrem w świetle dziennym, spirytusu z ekstraktem w ciemnicy. potem znowu przynajmniej miesiąc po połączeniu i dopiero testy ( ͡°͜ʖ͡°)
@S_____: nalewkarze mają różne sposoby, ale dla mnie nalewka bez maceracji nie ma możliwości uzyskania przede wszystkim konkretnego zapachu i wyciągnięcia wszystkiego co dobre z produktu głównego, w tym przypadku z pędów. czas jest w tym wszystkim najważniejszy, u mnie nalewka jest gotowa w 3 miesiące, ale najlepsze walory smakowe uzyskuje po upływie około roku. spróbuj w przyszłym roku mojej metody i porównaj smak ze swoją, moim zdaniem będziesz pozytywnie zaskoczony.
@orlando74: Ale tak krok po kroku z dokładnym opisem od samego początku i z wartościami wyrażonymi w gramach czy tak po łebkach? xD @guest: Stary robię mało zdjęć, nawet nie ogarnąłem że znak wodny jest na zdjęciach, jeśli kogoś to w opór razi - przepraszam.
@Notakaprawda: Takie rzeczy z roślin mogą silnie oddziaływać na układ odporościowy, unikać w ciąży i młodsze osoby powinny pić minimalne ilości. Podobny problem to nie pasteryzowany sok z brzozy, nie każdy takie coś może spożywać.
Dzisiaj etap drugi - zlewamy spirytus, a pędy zasypujemy cukrem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nalewka #pedysosny #zdrowie #pijzwykopem #alkohol
źródło: comment_1655365030zDK4AOwCRvfWK6pBJtMdnI.jpg
Pobierzrozochociłeś mnie
teraz miesiąc leżakowania pędów z cukrem w świetle dziennym, spirytusu z ekstraktem w ciemnicy.
potem znowu przynajmniej miesiąc po połączeniu i dopiero testy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
czas jest w tym wszystkim najważniejszy, u mnie nalewka jest gotowa w 3 miesiące, ale najlepsze walory smakowe uzyskuje po upływie około roku.
spróbuj w przyszłym roku mojej metody i porównaj smak ze swoją, moim zdaniem będziesz pozytywnie zaskoczony.
Komentarz usunięty przez autora
@guest: Stary robię mało zdjęć, nawet nie ogarnąłem że znak wodny jest na zdjęciach, jeśli kogoś to w opór razi - przepraszam.