Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

mamabijeatataniezyje +242
#!$%@? mój ojciec to jest rekin biznesu.
Kobieta wywiesiła na bramce swojego ogródka działkowego kartkę "SPRZEDAM działkę nr. XXX, można wchodzić i oglądać, telefon xxx xxx xxx". Powiedziałem jej, że kupię, ale za połowę tego, co chce, bo to zaniedbana dżungla. Powiedziała, że chyba sobie żartuję, ale poszła na deal, że sprzeda mi jak nikt się nie odezwie, bo ona wyjeżdża na dłużej do Niemiec i chce się pozbyć obowiązków i opłat.
Kobieta wywiesiła na bramce swojego ogródka działkowego kartkę "SPRZEDAM działkę nr. XXX, można wchodzić i oglądać, telefon xxx xxx xxx". Powiedziałem jej, że kupię, ale za połowę tego, co chce, bo to zaniedbana dżungla. Powiedziała, że chyba sobie żartuję, ale poszła na deal, że sprzeda mi jak nikt się nie odezwie, bo ona wyjeżdża na dłużej do Niemiec i chce się pozbyć obowiązków i opłat.

Ustawiam se filtry a potem sortuje jedna kolumne "A-Z"
No i spoko. Prawie :P. Mam wartosci liczbowe. 1, 2 itp do np 40. I sortuje tak (wczesniej tekst ktorego tu nie wpisalem):
1
10
11
12
(...)
18
19
2
20
21
(...)
3
30
itp.
Chyba wiadomo co mam na mysli.
Da sie jakos posortowac "po kolei"? Zeby 2 bylo po 1 a nie 19?
@severh: No na szybko sprawdzonie - nie dziala :P Jest sortowanie "a-Z" zrobione i sformatowane jako liczby :)
@severh: No moglem sie nieprecyzyjnie wyrazic :P
NIestety polaczenie tego tekstu i liczby jest dla mnie dosc istotne :P
I musi isc razem :P
W sumie to jednak nie musi. Jak se rozloze na "czesci" to bede wiedzial i osobno posortuje dla xdp1, xdl0, xdl2.
Jak na to rozbije to juz moge miec same numerki :D
@Masuj: No wlasnie nie.
Tekst sie zmienia ale zostaja cyferki.
Musze zbudowac cos co sie tak samo nazywa ale sklada sie z kilkudziesieciu elementow. Roznych.
Calosc nazywa sie np xdl
I teraz przy xdl1 mam w kolumnie obok jaki to element
przy xdl2 jaki jes drugi element
przy xdl40 jaki jest czterdziesty element
@severh: No to juz za dlugo :P
Myslalem ze po prostu sie latwo da. Ale jak mam tak kombinowac to po prostu budujac (patrz moj komentarz wyzej) przeskocze se z 1 cale 11,12,13,14, itp o dojde
Picrel o co chodzi. Buduje cos co nazywa sie xdl0
To cos sklada sie z roznych elementow. Pozycja elementu jest po :
Jak widzicie element nr 3 i 4 to 2 rozne elementy. A nie sa po kolei. Sa rozwalone po liscie bo sortuje jak sortuje
Czy da sie posortowac tak zeby 4 bylo po 3?
=LICZBA.CAŁK(FRAGMENT.TEKSTU(G1;SZUKAJ.TEKST(":";G1;1)+1;5))Bo jak chcesz sortować stricte po G to excel nawet jak posortujesz jako liczbowe to będzie sortował tekstowo tzn tekst:3 będzie przed tekst:31 ale tekst:4 będzie po tekst:39. Tak jak masz słowa w
@severh: Ja tam nic nie knuje. Z excela jestem ciemny jak but. Dzieki wypokowi udalo mi sie "opanowac" tabele przestawna (w takim minimalnym stopniu na jaki mi sie przydaje i robi mega robote-dla mnie na to co potrzebuje)
Ja wlasnie nie chce (w tym wypadku) sortowac danymi z kolumny c.