@LuxEtClamabunt: 3 tygodnie temu tankowałem za 2.19€ za benę. Pamiętam bo nie było to dawno. I w---w mnie brał bo diesla musiałem zostawić żonie w Polsce i jechałem benzyną dlatego mi to utkwiło w pamięci. Żona nie lubi jeździć moim benzyniakiem. Często jeżdzę po niemcach i pamiętam jak w czasach covidu i po 1.15 tankowałem diesla. Biorąc to pod uwagę ceny w niemczech i ich wzrost wcale nie tak bardzo
@flaaj: @lukierroo: @aksal89: @gramac: @qpa123: Do jasnego uja, nie odpowiadałem OPowi tylko subOPowi który myślał że w lutym paliwo było po 4zł Ale się rzuciliście jak idioci
no i jeszcze ukraina ale porównywanie kraju w którym jest pokój z krajem w którym jest wojna to takie średnie trochę ( ͡°͜ʖ͡°)
z 33,56 hrywny na 50,77 czli +51%
@LuxEtClamabunt: Właśnie bardzo dobrze by pokazywało sytuację w kraju;)
Ale ogólnie zgodzę się że pachnie propagandą - wzrost procentowy od arbitralnie wybranej daty. Nie ma linka do źródła, nie ma daty wykonania infografiki. Mi
@LuxEtClamabunt: źródło danych: https://www.mylpg.eu/pl/stacje/polska/ceny/ LPG: wzrost o 11,9%, benzyna: wzrost o 34,97 %, ON: wzrost o 26,26% Liczone z cen z 01.02 względem ceny z tegoż dnia. Gdzie te mityczne 50%? Co to za źródło komisja europejska? Gdzie ten obrazek został opublikowany?
#paliwo #cenypaliw
źródło: comment_1655142877r6N2sKIrqY9Wv3MmS7H812.jpg
Pobierzźródło: comment_16551914925tQUejktdLddkLZf7Uu4D0.jpg
Pobierzźródło: comment_1655191512aZeFoirKrqPUxepooL9p0w.jpg
Pobierz@elmencho: jakie 2.19 xD
https://www.benzinpreis-aktuell.de/germany-current-prices-fuel-gasoline
źródło: comment_1655191511WIqSrlivqm8AaPHfbGDuIO.jpg
Pobierzźródło: comment_1655192071VAJQIY2l19uDh6pkYMYnEZ.jpg
PobierzMasz linka do tych danych? Wydaje mi się, że KE nie przeprowadza badań, ale fachowcem nie jestem.
Do jasnego uja, nie odpowiadałem OPowi tylko subOPowi który myślał że w lutym paliwo było po 4zł
Ale się rzuciliście jak idioci
@LuxEtClamabunt: Właśnie bardzo dobrze by pokazywało sytuację w kraju;)
Ale ogólnie zgodzę się że pachnie propagandą - wzrost procentowy od arbitralnie wybranej daty. Nie ma linka do źródła, nie ma daty wykonania infografiki. Mi
źródło: comment_1655215798kBadmVNC67Laimr2nqDTlT.jpg
Pobierz