@plywakd: Odpowiedź to c--j wie, ale ogólnie nie warto patrzec na pojedynczą kartę bo np. jak z 3080 różne rzeczy się dzieją. Dla wszystkich kart -2% co tydzień to bezpieczna prognoza :)
@bibr Teraz to mi sie wydaje ze wykresy przeklamuja na niekorzysc. W sklepach pojawiaja sie czasem sporo tansze karty i te ceny nie sa tutaj uwzglednione. Sam kupilem 6900xt z krsystem za 4300 i nawet doszla. Nie wiem skad takie kosmiczne ceny na allegro.
@lintfree: ja wczoraj zamówiłem 6800 XT w KR System za ~3800, przy czym podrożała w ciągu 2-3 dni o ~ 100 zł, więc jakbym zamówił nieco wcześniej to bym tej stówki nie dopłacał. Tak więc ceny się zmieniają, szczególnie te najbardziej atrakcyjne w danym momencie
@lintfree: Kosmiczne ceny na allegro są spowodowane brakiem sprzedawanych kart. Wystarczy spojrzeć na Vegi. Chyba że wróci się do średniej 5 najtańszych ofert
@Distrust: Oni to maja uzaleznione od kursu dolara. Ostatnio przeliczalem. Wpisalem 1000 usd (msrp za 6900xt) to pln i cena w ich sklepie byla z dokladnoscia do 2zł. Wiec jak dolar poszedl w gore, to automatycznie cena podskoczyla.
@lintfree: tą samą kartę zamówiliśmy, jak ci się podoba? Dla mnie zajebista :D musiałem tylko przenieść jeden wiatrak z przodu do dołu bo by się nie zmieściła, taki gigant z niej. No i sprzedałem moje 1070ti za 850 zł więc de facto zapłaciłem 3450zl
@xdTM: Dzisiaj przyszla, jest cala :) procek dojdzie dopiero w poniedzialek wiec wtedy zobacze. Nie probuje jej nawet wkladac do mojej 6-letniej budy :D
Link do wykresów:
https://imgur.com/a/7OCOrpF
Link do arkusza w wersji online:
shorturl.at/hitGX
Link do FAQ:
shorturl.at/itE78
Tag do obserwowania #gpuacl
źródło: comment_16551399099dxzDWAanEp14woxXAZaZv.jpg
PobierzDla mnie zajebista :D musiałem tylko przenieść jeden wiatrak z przodu do dołu bo by się nie zmieściła, taki gigant z niej.
No i sprzedałem moje 1070ti za 850 zł więc de facto zapłaciłem 3450zl
( ͡° ͜ʖ ͡°)