@TenebrosuS: Rheinmetall może mieć srogi ból tyłka że im program na kilkaset czołgów przeszedł koło nosa przez ich polityków XD A Koreańczycy widać działają intensywnie i widać że im zależy na wejściu na rynek środkowo europejski i Skandynawie
@TenebrosuS: i dobrze, że bez konkretów, jak na razie mamy t-72, pt-92, leopardy, zaraz jeszcze dojdą Abramsy i nie daj Boże Black Panter. Będziemy mieli 5 typów czołgów z czego do jednego z nich części zamienne będą po drugiej stronie globu
łasne uzbrojenie powinniśmy budować sami, inaczej podczas wojny polsko-koreanskiej nam te czołgi zdalnie wyłączą :D
@Grzybek88: skąd się biorą tacy eksperci jak ty no nawet nie chcę wiedzieć XD kooperacja to podstawa dla nas i nie ma magicznych guzików chyba że mówimy o embargu na części zamienne.
@TenebrosuS: K2PL to ta sama generacja czołgu co Leopard jakim cudem miała by je zastąpić i jaki był by tego sens? PT-91 OK bo to poprzednia generacja, ale powielanie tej bzdury z Leopardami jest śmieszne i jeśli możesz to podaj źródło tych rewelacji.
@hetero_sapiens: co ma generacja do tego ? leo2a4 to lata 80 i po prostu za 10-15 lat będą zarżnięte a już teraz ich niby modernizacja to tak naprawdę był remont bo tak były wymęczone
@Konigstiger44: F-16 to lata 70 i co z tego? Abramsy to też lata 80 i zmodernizowaną wersję z tamtych lat dostaniemy bo już nie są produkowane. A jeśli nie wiesz co ma generacja do tego to nie ma sensu ci tego tłumaczyć.
@hetero_sapiens: ale ja mówię o konkretnie naszych leopardach a nie nowych wersjach ¯\_(ツ)_/¯ nasze leopardy to już staruszki i nadają się do wycofania za dekadę. Nasze Abramsy są nowo produkowane tak wiem że na starych skorupach
K2PL to ta sama generacja czołgu co Leopard jakim cudem miała by je zastąpić
@hetero_sapiens: I co z tego, że ta sama generacja? Między L2A5 czy PL, a K2PL będzie spora różnica technologiczna, a co najważniejsze będziemy mniej, albo wcale zależni od kaprysów Niemców
Widziałam coś podobnego za dziecka... Nie mogłam spać więc spoglądałam przez okno, zauważyłam taki "obiekt" Jak na ilustracji, poruszał się powoli i byl wielki (╥﹏╥) Nikt mi nigdy nie uwierzył, a pamiętam każdy najmniejszy szczegół. #przegryw #zalesie #kosmos
#wojsko #wojskopolskie #polska #korea #wojna
@Grzybek88: skąd się biorą tacy eksperci jak ty no nawet nie chcę wiedzieć XD kooperacja to podstawa dla nas i nie ma magicznych guzików chyba że mówimy o embargu na części zamienne.
@hetero_sapiens: I co z tego, że ta sama generacja? Między L2A5 czy PL, a K2PL będzie spora różnica technologiczna, a co najważniejsze będziemy mniej, albo wcale zależni od kaprysów Niemców
A no takim cudem, że na wiecej Leo praktycznie nie ma szans, o polonizacji produkcji nie wspomnę.