Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się co muszą czuć Ci wszyscy profesjonalni zawodnicy MMA i innych sztuk walki. Całe życie podporzadkowali treninowi, żeby walczyć na poważnych galach.
A tutaj pojawiają się takie pato gale, gdzie po 3 msc przygotowań jutuberzy inkasują tyle ile oni zarobią w rok.
Tak wiem, że społeczeństwo woli wydać kasę i oglądać jak ich pato idole się leją po mordach a nie sprawdziwy sport .
Cóż zostaje im chyba tylko stanie na bramce w klubie i handel towarem( ͡° ͜ʖ ͡°)
#sport #mma #famemma #highleague #przemyslenia
  • 14
@ChlopakNaMedal: Takie czasy, taki kierunek. Jeżeli publiczność głosuje portfelem, to z reguły tłuszcza wybiera prostsze, wręcz prymitywne rozrywki. Ktoś ćwiczy sztuki walki 20 lat i może, jak dobrze pójdzie, dostanie z 4 tysiące złotych i komplet dresów na jakiejś kiepskiej gali. A na Fame czy innej patoimprezie wyjdzie dwóch baranów, grających wcześniej w LoLa, nieumiejących trzymać gardy, walka kończy się po 2 minutach, każdy przytula po 100 koła, elo.
W innych
@Gorejacy_krzak_agrestu Ale ty zdajesz sobie sprawę, że ludzie nie oglądają FAME, dlatego że chcą oglądać niższy poziom sportowy, tylko dlatego że chcą zobaczyć w tym sporcie (który może odbiorcy nie interesować) człowieka, którego śledzą z innej dziedziny, czy to streamer, influencer, piosenkarz.

#!$%@? jakieś głupoty, że ludzie chcą oglądać niższy poziom, "by im się mózgi nie przegrzały". Nie. Jakby wyszedł jakiś noname, który by #!$%@? umiał nikt nie chciałby go oglądać. Nie
Każdy pro zawodnik, który na to narzeka jest po prostu debilem, który nie rozumie, że nie płaci się za umiejętności i staż treningowy

@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: XDDD
chyba za bardzo nie wiesz o czym piszesz prawda ?
Każdy szanujący się zawodnik narzeka ile się tylko da na patogalę, że #!$%@?ły ten sport po całości. Patrz jak wypowiada się J.Błachowicz o tym gównie.
Trenuje co prawda siłowo ale obok jest oktagon i z tego
@ChlopakNaMedal: No tak #!$%@? ten sport promując go w #!$%@? bardziej do młodych niż gowno gale gdzie nic nie pokazują poza tuleniem sie w parterze xD Ja jestem ciekaw czym jest patogala, bo na moje wyciąganie takiego Zyniaka, Xayoo, Linkiewicz i innych na salkę to same profity bo w końcu gdzieś się rusza i coś zmieniają w swoim życiu. Jakoś nie widziałem trenerów narzekających na nich, bo zarabiają w #!$%@? więcej,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ChlopakNaMedal:

Pewnie łapią focha na świat i się obrażają jaki to on nie jest sprawiedliwy.

Mówisz o MMA, gdzie wcale nie jest aż tak źle, co mają powiedzieć np trójboisci siłowi gdzie też muszą całe życie podporządkować pod to, farmakologia, dieta, ciągle kontuzje, ciężkie treningi, a mimo to zarabiają znacznie mniej niż tacy profesjonalni zawodnicy MMA, ba - trzeba być już naprawdę dobrym żeby w ogóle zarabiać. Też mają rzucić focha
@ChlopakNaMedal: ludzie nie oglądają freakfightów dla poziomu sportowego, tylko dla osobowości które walczą..
zamiast sportów walki można by wstawić każdy inny sport i dalej większą oglądalność mieliby znani ludzie go uprawiający a nie sportowcy na przeciętnym poziomie mimo że podporządkowują temu życie..
świat nie jest sprawiedliwy i trzeba się z tym pogodzić bo użalanie się nic nie daje a tylko szkodzi
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: istnieją też odbiorcy jak ja, całkowicie oderwani od tej bańki i nieznający większości tych patusów/celebrytów, ale jako fani prawdziwego MMA i osoby praktykujące sporty walki, lubiący czasem obejrzeć jaki progres są te osoby w stanie zrobić od zera przez kilka miesięcy
@ChlopakNaMedal: Ten sam mechanizm, co w tańcu z gwiazdami. Nikt nie oglądał tego, by popatrzeć na taniec, tylko po to by zobaczyć celebrytów. W fame jest to samo. Ludzie oglądają tych ludzi, a co oni tam robią, jest obojętne. Mogliby grać w szachy.
@maciejze Po pierwsze: w FAME MMA nie ma patostreamerów (kiedyś byli, teraz absolutnie nie)

Po drugie: Kto ich idealizuje? Po prostu jak lubię kogoś oglądać, jest dla mnie ciekawą osobą to również zaciekawi mnie jak sobie poradzi w sportach walki. Jaki progres poczyni po profesjonalnych przygotowaniach (bo tak trenują - robią po 10-12 jednostek treningowych w tygodniu). Nie rozumiem co jest ciężkiego w zrozumieniu tego.