Wpis z mikrobloga

No dobra no i kolejne konto na Pikabu poszło, jak mawiał pewien Albańczyk "#!$%@?ć". Wleciało -300 no i ban. Tym razem gwoździem do trumny był wpis o aresztowaniu historyka, badacza zbrodni komunistycznych (https://tinyurl.com/2p99z56t).

Starałem się tym razem nie skupiać się na memach, wyśmiewaniu i kpin, ale przyjąłem względnie neutralną, lekko pesymistyczną postawę. Powiem w skrócie: Tak się nie da. Albo jesteś za agresją, nienawiścią do zachodu, albo lecą minusy aż do bana. Naprawdę ciężko tam się wybić na krytyce, wszystko gnoją do dna. Nie dziwię się, że tak mało jest głosów sprzeciwu, jak nawet lekka krytyka skutkuje ostracyzmem.

Takie przykłady wpisów za które otrzymywałem tony minusów. Sami oceńcie czy jestem radykałem:

Nie ufam żadnej ze stron, bo nie zależy im na prawdzie, ale na utrzymaniu idei, że są świetnymi strategami, a druga strona to idioci. Jeśli Ukraińcy mówią, że zniszczyli 10 czołgów, rozważcie, że zniszczyli jeden, a jeśli Rosjanie mówią, że zniszczyli 10 dronów, rozważcie też zniszczenie jednego.

Na wojnie tylko najbogatsi coś wygrywają, i to nie zawsze, pozostali zostali bez domów, rodzin i kończyn.

Te historie o laboratoriach wirusowych na Ukrainie są prawdopodobnie najgłupszą rzeczą, jaką wymyśliła propaganda. Tak realne jak bomby atomowe w Iraku

Dobrze, że rosyjski rząd ci pomaga. W końcu to dzięki niemu zostaliście uchodźcami

To tylko pokazuje, że po obu stronach konfliktu są normalni ludzie?

Wszystkie te wpisy zebrały kilkadziesiąt minusów, tony kpiących komentarzy i innych tego typu rzeczy. Podsumowując, logiką i rozsądnym myśleniem nie przekonasz zbyt wielu osób, ale trochę plusów zbierałem. Chciałbym mieć tyle plusów co pewien koleś co ma 37000 plusów, zdobył sporo przed wojną i wrzuca antywojenne wpisy i nie musi się bać, że po kilku dniach mu wyzeruje i wpadnie -300. Polecam gościa mocno. Jak ktoś ma to może go nawet obserwować.
https://tinyurl.com/yckt2wx9
Zwłaszcza że to nie Rosjanin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pikabu #ukraina #rosja #wojna #propaganda #ruskastronamocy #
Kagernak - No dobra no i kolejne konto na Pikabu poszło, jak mawiał pewien Albańczyk ...

źródło: comment_1652345641FNOpktraa71LDvkwqRdqaT.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz