Wpis z mikrobloga

i szczególnie w tym kontekście to wizerunkowa i dyplomatyczna katastrofa.

@softparadise: ale nie dla nas tylko dla ruskich.

A ja uważam, że zasad należy przestrzegać i chronić personel dyplomatyczny każdego państwa

@softparadise: jeśli ruskie nie przestrzegają zasad względem Ukraińców to nikt nie będzie się nad nimi litował, zastosowaliśmy i tak zbyt dobre standardy dla nich.
@KalashnikovMirasnikov: no rzeczywiście, jakie to zabawne, groźba ataku jądrowego od kraju który ma ponad 6 tysięcy głowic

tutaj już nie ma miejsca na jakąkolwiek refleksje i nadziei, skoro prostackie tekściki dudu znajdują poklask, a ludzie nie potrafią sobie wyobrazić sytuacji, gdzie Ukrainiec którego np. rodzinę zabili najeźdźcy, wsadza ambasadorowi kosę w sercę, a my trafiamy na pierwsze strony gazet na całym świecie.

gdzie psiarnia była w tym momencie? Pomnika schodów pilnowała?
@KalashnikovMirasnikov: Ale wiesz, istnieje coś takiego jak protokół dyplomatyczny. Jeśli nasze służby przyzwalają na to by oblano farbą zagranicznego ambasadora to co stoi na przeszkodzie by ktoś go zastrzelił? Trzeba się określić, albo trzymamy standardy albo hulaj dusza ku uciesze ruskich pawianów.
Czego rosjanie by musieli zarządzać strasząc nas atomowkami żebyś przestał się bać?

@KalashnikovMirasnikov: fajnie się dysktuję z czymś, co sam komuś w usta wkładasz? Ja daleki jestem od strachu, jesteśmy w sojuszu który osmieszył ruskich na Ukrainie, ale wy jak te baby na targu, z jednej skrajności w skrajność.

Obowiązkiem służb naszych jest zapewnienie bezpieczeństwa, w oczywisty sposób tego nie zrobiły i pan ambasador dostał czego chciał na potrzeby rosyjskiej propagandy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KalashnikovMirasnikov:
Z jednej strony rozumiem wkurzenie ukraincow i chęć odwetu za to co się dzieje. Ich kraj jest niszczony a ambasador sobie ot tak składa kwiaty i świętuje w tym samym czasie.
Ze strony Polaków którzy mówią, że bardzo dobrze się stało, sam sobie winny i tak dalej, to jest przecież idealnie wpasowanie się w hasło popularne ostatnio na wykopie:
- to szczekanie ambasadora wkurzyło ukraincow, jakby się nie wychylał to