Aktywne Wpisy
ProstolinijnyW +131
Jak w ogóle można popierać ROD?
-Ogródki zajmują ogromną przestrzeń bardzo często w centrum miast
-Osoba z ulicy nie ma tam wstępu i nie czerpie z tego powodu żadnych korzyści
-W zarządach siedzą stare komuchy
-Ludzie tam palą byle gównem
-To i tak własność miasta więc nie ma problemu by przeznaczyć ten teren na coś innego
-Jak jakiś boomer chce sadzić cebulę czy marchewkę to niech przeprowadzi się do powiatowego albo kupi
-Ogródki zajmują ogromną przestrzeń bardzo często w centrum miast
-Osoba z ulicy nie ma tam wstępu i nie czerpie z tego powodu żadnych korzyści
-W zarządach siedzą stare komuchy
-Ludzie tam palą byle gównem
-To i tak własność miasta więc nie ma problemu by przeznaczyć ten teren na coś innego
-Jak jakiś boomer chce sadzić cebulę czy marchewkę to niech przeprowadzi się do powiatowego albo kupi
Sin- +97
Chwale się. Zmieniam robotę i jestem już po rekrutacjach i wyborze kolejnego pracodawcy. DevOps here:
- kilka wysłanych CV
- 4 rozmowy
- 3 pozytywne odpowiedzi
Udało się wynegocjować to co chciałam na UoP - 18k aczkolwiek było dużo ciężej niż w zeszłym roku. A przynajmniej takie mam wrażenie.
Poziom samej rekrutacji jako procesu wzrósł. Wzrósł także czas oczekiwania na feedback.
Ps: Mam już kilka lat doświadczenia w zawodzie i nie startowałam
- kilka wysłanych CV
- 4 rozmowy
- 3 pozytywne odpowiedzi
Udało się wynegocjować to co chciałam na UoP - 18k aczkolwiek było dużo ciężej niż w zeszłym roku. A przynajmniej takie mam wrażenie.
Poziom samej rekrutacji jako procesu wzrósł. Wzrósł także czas oczekiwania na feedback.
Ps: Mam już kilka lat doświadczenia w zawodzie i nie startowałam
Swietny tekst o tle makro, a tym dlaczego w USA inflacja ma problem pozostac na dluzej (pisalem o tym wczesniej) i o MMT
https://t.co/fZospAbdG9
Nie moge polecic bardziej
Omawia i cytuje Lyn Alden I Cema Karsana streszczajac ich fgramework makro w jakim bylimy przez ostatnie 40 lat, plus jakie maja prognoyz na przyszlosc
Dalej nawiazuje do przeswietnego papieru Jessiego Livermoora (to pseudonim) Upside Down Markets, gdzie miedzy innymi Jessie argumentuje dlaczego inflacja w USA nie moze sie utrzymywac wysoko na dluzej. To wlasnie ten papier przekonal mnie do tej tezy.
Upside Down Markets polecam
@151346136: to chyba z Marksa i Engelsa ( ͡° ͜ʖ ͡°)