Wpis z mikrobloga

Szukam telefonu do 4k, problem w tym że nie wiem jaki wybrać może ktoś ostatnio borykał sie z takim samym problemem i podpowie... Telefon będzie służył głównie do codziennych zadań, trochę zdjęć czasem jakąś gierka, yt itp
z wymogów oczekuję dobrego aparatu, oraz żebym nie musiał chodzić z powerbankiem, tak raz dziennie ładować.
Na razie wybrałem te cztery, co myślicie.

#telefony #samsung #xiaomi #iphone #realme

Jaki wybrać?

• Apple iPhone 13 77.5% (107)
  • Samsung Galaxy S22 10.9% (15)
  • Realme GT 2 3.6% (5)
  • Xiaomi 12 8.0% (11)

Oddanych głosów: 138

• 30
@Czezeixxx: No to masz odczucia już jak nie jeden klient. Część przesiadła sie na oppo/realme zobaczymy co dalej.
Samsung w swoich flagowcach nie daje dupy wiec do twojego użytku to i tak będzie ponad miarę.
Apple wygrywa stabilnością systemu, utrzymaniem ceny sprzętu( jak dbasz to i po 5 latach użytkowania jesteś w stanie sprzedac telefon za 1k)
Irytuje czasami brak fajnego połączenia między windowsem a iosem
@Czezeixxx: nie słuchaj frustratów, kup sobie ajfona, pouzywaj pół roku i najwyżej sprzedasz z małą stratą. Ja bym już do andka nie wrócił póki co, cenie swoje zdrowie psychiczne + nie ma konkurencji dla AW ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pietrek9: właśnie ostatnio byłem uczestnikiem rozmowy na temat telefonów. Jakiś random mówił że kupuje flagowce od Samsunga poiwiedzmy ze za 4k używa ok 3 lat sprzedaje nawet za 2500 i zamienia na nowy co wychodzi że dokłada ok 500 zł rocznie do nowego. Dla mnie była to abstrakcja ze względu że używam Xiaomi xDD