Mirki, mieliście może styczność z firmą AutoMagPL na #allegro ? Sprzedawca ten ma np. karty graficzne po zaskakująco niskiej cenie. Czy możecie potwierdzić, że jest legit? Przyznam, że trochę się obawiam tych, którzy nie mają "Supersprzedawcy". #elektronika #komputery #pcmasterrace
@Dostaje_raka_na_YouTube: Trochę dziwne, że jako podstawową działalność ma wpisane "Podstawowa działalność Sprzedaż detaliczna części i akcesoriów do pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli (4532Z)" a oferty tylko z elektroniki, w teorii na allegro masz ochrone kupującego
@Czapelek: No właśnie mam dużo wątpliwości co do tego sklepu. Rozmawiałem telefonicznie z typem i bardzo mocno nalegał, bym kupował już teraz kartę, to w czwartek-piątek będę miał. Odniosłem wrażenie (może mylne), że chciał by jakiś baran się złapał na okazję i spontanicznie kupił. Jak zapytałem go o kraj pochodzenia, czy Niemcy, Hiszpania itd. to powiedział tylko że kraj UE. Dziwne strasznie, a też ceny niepokojąco niskie.
Co do cen kart graficznych to możliwe, że typek korzysta z różnic cen w Niemczech (są wyraźnie tańsze). Dodatkowo kupi je na firmę omijając podatek i ma niezłą przebitkę.
Raczej jest legitnie, ale reklamowanie takiej karty to może być problem.
@Amasugiru: Reklamujesz na rękojmie do gościa i po sprawie masz 2lata na to :D ochrona kupującego na allegro działa bardzo sprawnie, mi robił gość problem z 14dniowym zwrotem, jedna wiadomośc od allegro i po sprawie :D
@Amasugiru: Tak, ale jak go zapytałem z jakiego kraju jest sprowadzana karta, np. Niemcy, Hiszpania, to powiedział "z Unii Europejskiej". Ukrycie tego wydało mi się podejrzane (może jestem przewrażliwiony).
@Dostaje_raka_na_YouTube: super sprzedawca to jakiś wyznacznik? Ci co ostatnio zrobili wał na grubą kasę na pampersach też byli super i dzisiaj szuka ich policja
@Dostaje_raka_na_YouTube: widzę z 3 czy 4 post w przeciągu kilku ostatnich lat o nim, poprzednie pytania byly zawsze o sprzet Apple. Za każdym razem wychodziło że legit i sprowadzał chyba z zagranicy ale nie dam sobie ręki uciąć
EDIT: Po sprawdzeniu nie mogę znaleźć nic. Myślałem że chodzi o tego samego sprzedawcę ponieważ pamiętałem dokładnie jak ktoś cytował o tej działalności sprzedaży części samochodowych. Może zmienił nazwę?
@Dostaje_raka_na_YouTube co ciekawe kojarzę tę nazwę. Może być, że już od dawna sprzedają, ale nie wiem na pewno, musiałbym sprawdzić. A co chcesz kupić?
#elektronika #komputery #pcmasterrace
@Dostaje_raka_na_YouTube: Trochę dziwne, że jako podstawową działalność ma wpisane "Podstawowa działalność Sprzedaż detaliczna części i akcesoriów do pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli (4532Z)" a oferty tylko z elektroniki, w teorii na allegro masz ochrone kupującego
Co do cen kart graficznych to możliwe, że typek korzysta z różnic cen w Niemczech (są wyraźnie tańsze). Dodatkowo kupi je na firmę omijając podatek i ma niezłą przebitkę.
Raczej jest legitnie, ale reklamowanie takiej karty to może być problem.
EDIT:
Po sprawdzeniu nie mogę znaleźć nic. Myślałem że chodzi o tego samego sprzedawcę ponieważ pamiętałem dokładnie jak ktoś cytował o tej działalności sprzedaży części samochodowych. Może zmienił nazwę?
A co chcesz kupić?
#majk3lskladapcty
https://www.pepper.pl/promocje/gigabyte-rx6600-eagle-8-gb-gddr6-526893
https://www.pepper.pl/promocje/powercolor-radeon-rx-6600xt-fighter-8gb-gddr6-128bit-530129