Aktywne Wpisy
mlody91pl +5
#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale

izimizixdd +6
Otwieram swój wątek porad życiowych, będę konkurencją dla @MackaCthulhu.
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Murki, wytłumaczy mi ktoś skąd takie duże różnice w wielkości romów PSX'a a Nintendo 64? Na N64 każdy tytuł zamyka się w 20mb, to samo na PSX ledwo wchodzi na CD'rom. Chodzi oczywiście o te same gry.
https://strefapsx.pl/porownanie-playstation-z-nintendo-64/
Na PSX nie było sensu bawić się w kompresję, bo było za mało RAM-u (2 MB, N64 miało 4MB), by trzymać jednocześnie dane skompresowane i zdekompresowane, więc na płycie dane były po prostu nieskompresowane. N64 mogło też dekompresować dane bezpośrednio z kartridża, bez ładowania, PSX nie. Poza tym na PSX nie było to samo,