Wpis z mikrobloga

Głupia szmata

Jeszcze mi się ręce trzęsą. Nie zliczę podejść.... 2-3 wieczory siadałem i próbowałem.
Finalny przepis na mój sukces - w jednej ręce Miecz Zszywańca, w drugiej ostrza Radhana. Obie brońki ulepszone na maxa. W lewej ręce również tarcza, na którą szybko przełączałem się, by przyjąć cały młynek ostrzami. Atakowanie wyłącznie przez łupnięcie z wyskoku z wyczuciem aby trafiać nie tyle w nią, co tylko delikatnie musnąć, by potem szybko uniknąć jej szybkich ataków.
Pierwsza faza rozpykana z użyciem jednego estusa (choć zdarzało się, że i tak kończyła się dla mnie po kilku sekundach).
Druga faza - wypuszczam mimika, klepiemy, nie patrzę na jej pasek zdrowia, jeden stagger, siadł. Spamujemy z mimikiem atakami (on robi dobrą robotę atakiem specjalnym ostrzy Radhana, przerywając jej animacje ataku). Nagle drugi stagger - siada. Zostaje dziwce centymetr zdrowia. Podpalam się - teraz albo nigdy - skok, uderzenie, koniec.....
Wiem, że również w drugiej fazie dałoby radę zrobić to bez mimika, ale jaki Boss, takie metody :)
"Piękna" walka, #!$%@? satysfakcja.
#eldenring
kaczek93 - Głupia szmata 

Jeszcze mi się ręce trzęsą. Nie zliczę podejść.... 2-3 w...

źródło: comment_16511902895R1i9XJElK0GxqIShwXSJU.jpg

Pobierz
  • 12
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kaczek93: A ja się rozczarowałem. Padła za pierwszym podejściem. Właśnie wracam z nocki, został mi finałowy Boss. Wczoraj chyba 5 prób, dzisiaj pęknie.

Jaki masz lvl? Ja trochę przesadziłem z grindem i zwiedzaniem xD
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kaczek93: Pierwsza faza była znośna, druga mi tyle krwi napsuła, że szkoda gadać.

Z summonów podobno tiche robi ją jak chce, przynajmniej te kilka patchy temu. Nie wiem jak jest teraz.