Wpis z mikrobloga

Jak ktoś ma czas, otwarty umysł i nie jest za bardzo religijny to polecam film Man from Earth. Akcja filmu rozgrywa się w jednym pomieszczeniu w którym grupa znajomych żegna jednego z nich, który okazuję się być człowiekiem żyjącym od 14 tysięcy lat. Gra aktorska niektórych postaci może być lekko irytująca i wydawać się nieco sztuczna. Film jest w sumie przyjemny i wciągający, a kwestie w nim poruszone są ciekawe i zmuszają do refleksji.

#film
  • 9
  • Odpowiedz
@rainkiller: @MrocznyPaszteciarz: @semperfidelis: @blubi_su: w kontekście filmu polecam również opowiadanie wprowadzające do tomika opowiadań Alef Jorge Luisa Borgesa pod tytułem Nieśmiertelny - które nawiązuję do problemu nieśmiertelności jak również do koncepcji wiecznego powrotu Fryderyka Nietzschego. Co więcej cały tomik Alef to jedna z najwybitniejszych pozycji literatury Iberoamerykańskiej.
  • Odpowiedz
@rainkiller: ten film jest super. Przeczytałem jakiś opis i mnie zaciekawił, myślałem że będą jakieś wstawki z epok czy coś. Potem patrzę a tu grupa ludzi siedzi se w pokoju i rozmawia, ale ta historia wciąga jak nie wiem.
  • Odpowiedz