Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy bo jest to do nie ogarnięcia. Zawsze gdy mam zatkany nos problemy z oddychaniem równolegle mam problemy z brzuchem, jelitami, wzdęciami brzucha biegunkami. Co najważniejsze mam podkrążone mega oczy. Pisałem wcześniej w postach że wylądowałem w szpitalu bo miałem przerost małżowin nosowych. Zrobili mi zabieg przeszło fajnie 2 miesiące spokoju.
Na początku kwietnia złapałem jakiegoś wirusa katar wodnisty, przeszedł po 10 dniach wizyta u larygologa. No 100zł zapłacone to wirusowe prosze sie nie przejmować.
Wszystko fajnie dalej, 1 raz u gastrologa skierowania na badania usg brzucha. Dostałem ala antybiotyk xifaxan 3x2 przez 10 dni. Czuje się źle mam ścisk na dole brzucha że aż mnie skręca. Zatkany nos, sztywność szyji, pogorszony słuch gorzej z dykcją bo mi spływa. Jak uda się żeby spływała wydzielina to jest kaszel.
Jak ktoś ma pomysł dlaczego zatkany nos idzie w parze z niezłymi problemami jelitowymi czy coś to proszę o odpowiedź. Bo tu mnie kasują na kase i tam. Dodatkowo bardzo łatwo się pocę i często chodze spocony po dworze.
#alergia #zdrowie #medycyna #pytanie #laryngologia #zatoki #choroby #zdrowie #xifaxan
  • 8
  • Odpowiedz
@StellariaMirabilis: Tylko zmniejszanie małżowin nosowych elektrokoagulacja czy coś takiego. Wymaz z nosa miałem robiony w styczniu przy podobnym zatkanym nosie wyszedł wymaz jałowy po 2 tyg od zakończenia antybiotyku. Teraz przyjmuję ten xifaxan (normix). Co ważne w moim opisie to od listopada do lutego wjechało 4 antybiotyki. A w 2021 na wakacjach aż dwa na niby zatoki.
Mam wrażenie że się przeziębiam jak jestem spocony i przewieje mnie troche wiatr i
  • Odpowiedz
@StellariaMirabilis: @jxvbqw: Możliwe, w 2019 jeszcze przy chodzeniu na siłownie pojawiały się u mnie nawracające czyraki na szyji karku, plecach klatce piersiowej. Dziwna sprawa bo kiedyś takie objawy miałem w 2016 roku pierwszy raz jak zatoki złapałem i nie wiem jak to przeszło.
  • Odpowiedz