Wpis z mikrobloga

Od kilku tygodni apelowałem żeby nie pisać na ruskim wykopie pikabu nie majac wiedzy do takich rzeczy to wkopki, które nie znaja języka ani nie potrafią dobrac argumentów tam naiwnie próbowały działac, a skutki oczywiscie głównie odwrotne od zamierzonych do tego jakiś naiwniak napisał skad przyszedł i teraz oni wpisują sie tutaj (zwoływali sie tam).

To jest niestety już stałe, że najwieksze checi sa u tych którzy nie potrafią tego robić, a wręcz szkodzą - patrz te ustawy ipn i reduty dobrego imienia których starania przynosiły odwrotny skutek.
Niestety takie sa efekty kierowania sie emocjami i nikłej wiedzy o świecie.

Na pikabu jest wielokrotnie wiecej aktywnych i Wy chcecie z nimi walczyc wrzucajac swoja propagande niekiedy podobnie zakłamaną jak ta co oni mają. No to szanse macie podobne jak jakiś Rosjanin wrzucajacy tutaj rosyjska narracje z translatora.

https://www.wykop.pl/wpis/65055589/kacapy-z-pikapu-zakladaja-konta-i-pisza-cos-przez-/

#rosja #ukraina
  • 55
  • Odpowiedz
@szurszur: powiedzmy, że faktycznie jest tak jak napisałeś - i co z tego? XD

Na wykopie siedzi z 10k aktywnych użytkowników, połowa bez praw wyborczych. Na pikabu biorąc pod uwagę 4x większą populację Rosji pewnie wygląda to podobnie

Co za przeproszeniem #!$%@? są warte te wojenki? Xd przecież żaden szanujący się portal/celebryta/polityk nie cytuje ani wykopu ani pikabu
  • Odpowiedz
  • 5
@szurszur

Od kilku tygodni apelowałem żeby nie pisać na ruskim wykopie pikabu nie majac wiedzy do takich rzeczy to wkopki

Buhehehehe ty to masz megalomanię xD xD xD wielki ekspert xD
  • Odpowiedz
@szurszur: Ale przecież ty nie przytoczyłeś żadnego argumentu, żadnego przykładu co robią złe, przynamniej w oryginalnym wpisie. Poza może tym ze jakiś typ napisał ze jest z wykopu.

Tylko mówisz coś w stylu: wszyscy się mylicie! Żaden z was nie ma racji!
  • Odpowiedz
Ale przecież ty nie przytoczyłeś żadnego argumentu

@Szalom: Żadnego? Napisałem o tych którzy nieudolnie tam działaja nie znajac nawet jezyka. Jeżeli nie znasz problemu to nie mam czasu aby wyjąsniac wszystko opisowo.
  • Odpowiedz
przez ostatnie 2 miesiące 70% ruchu na pikabu przejęły boty i trolle propagandowe. Odeszło sporo użytkowników

@Salam-Abdul-Al-Stulejari: Wiem. Na kilka dni przed wojna zaczął sie nalot botów i narzekali na administracje. Ta sie nawet chwaliła sukcesami w usuwaniu ich, ale to było chwilowe.
  • Odpowiedz
Nie docierają do nich obrazki rosysjkic zbrodni, a jeśli docierają, to uznają to za amerykańskie fejki. Tak jak my uznajemy za ruskie fejki informacje niekorzystne dla Ukrainy.

@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: Masz rację, tyle że to po naszej stronie stoi prawda i trzeba pokazywać Rosjanom prawdziwe oblicze tej wojny. Powoli, małymi krokami.
  • Odpowiedz
@szurszur: Zgadzam się z tobą rekami i nogami!

Jeśli ktoś by chciał zacząć pisać na pikab ru powinien podejść do tego z pomysłem a nie rzucać na oślep głupie żarty i memy bądz ich bezpośrednio obrażać, przyniesie to skutek odwrotny do zamierzonego.

Trzeba tłumaczyć, rozmawiać i starać się być w miare obiektywny by ruski który to czytał nie zapierał się nogami, tylko by chciał wejść z nami polemikę na rzeczowe
  • Odpowiedz