Aktywne Wpisy
Ruskie to nic nie umiejoo i nie majom toalet
Liczba nagród nobla
Rosja: 32
Polska: 19
Liczba medali olimpisjkich
Rosja: 1,204
Polska: 321
PKB
Rosja: 1,778,782.63
Polska: 679,444.83
#wojna
Liczba nagród nobla
Rosja: 32
Polska: 19
Liczba medali olimpisjkich
Rosja: 1,204
Polska: 321
PKB
Rosja: 1,778,782.63
Polska: 679,444.83
#wojna
zenek-stefan1 +237
Ale się szambo na dziewczynę wylało w komentarzach, tylko dlatego, że zrobiła to co uważała za słuszne i dla niej ważne. Że jak to tak, jak można sobie robić co się chce i posiadać wyższe wartości, takie jak wiara. Że lepiej tylko żreć, srać i pisać coś o ludziku na chmurcę, bo to takie zabawne jest. Ależ ci gimbo ateiści muszą mieć, puste i smutne życie. Ale nawet mi ich nie żal
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kupiłem sobie maszyne do robienia chleba od Philipsa i ogólnie jest mile zaskoczony.
Moje proporcje to:
350g mąki (strong bread flower nie mam pojecia jaki to odpowiednik w Polsce)
245g wody
6g soli
15g cukru
15g masła
4g suchych drożdży
Opcja rapid czyli w dwie godziny mam już gotowy chleb(30min mieszania 30min odpoczywa i godzinka wypiekania)
Chleb jest super przez pierwszy cały dzien. Na drugi jeszcze daje rade ale już pod wieczór i na następne dni traci chrupkość i ogólnie wydaje się jakby się kruszył. Czy to wina proporcji, składników czy bardziej samego wypiekania tj. w maszynie a nie piekarniku? Przechowuje w papierowym worku. Czy to może jednak normalne?
Nie wiem jakie chleby można piec w tej maszynie, ale zazwyczaj przepisy są właśnie takie jak mówisz. Ja nie mam maszyny, mogę tylko polecić poszukać grup maszynowców, myślę że nie jesteś jedyny który szuka innych przepisów