Wpis z mikrobloga

@Jurajczyk_Slaski: Tja nie ma to jak doszukiwać się tego wszędzie. Stare wagony metra (bo nie wiem jak nowe, ale chyba nie) były produkcji radzieckiej. Najlepiej przemalować wszystko na barwy ukrainy jakby mało tego było wszędzie. Teraz idąc ulicą się czasem zastanawiam czy dalej jestem w Warszawie czy już w Kijowie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jurajczyk_Slaski: Pierwsze 81-717 już mają zmienione barwy i decyzja o tym była podjęta kilka lat wcześniej (przed ich naprawą główną). Te zapewne też będą w czasie naprawy głównej przemalowane. Nie ma się tu czego doszukiwać, bo jest to związane z ustandaryzowaniem barw komunikacji miejskiej miasta
  • Odpowiedz
  • 0
@Tr8025 ja właśnie wiem, że większość nowszych 81 ma już nowe malowanie (34, 35, 36, 37 i 38 mają, nie wiem jak 40), ale ten jeszcze nie i mnie to zaskoczyło (z resztą kilka tygodni na ten temat odpowiadałem jednemu Mirkowi). (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@beer_man tylko, że nie chodzi mi tu o podobieństwo do flagi Rosji, ale o ustandaryzowanie z barwami innych składów metra, skład o numerze 39 jest o ironio z Rosji i ma 13 lat. Ale jeśli już miałoby starsze malowanie gdzieś pasować, to najlepiej na składzie zabytkowym wyłączonym z codziennej eksploatacji liniowej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jurajczyk_Slaski: Myślałem, że masz na myśli zmianę przez pryzmat wojny, sorki XD. Bądź co bądź wolę starsze składy, a w nowym malowaniu nie wyglądają imo tak dobrze jak w starym
  • Odpowiedz