Wpis z mikrobloga

Mirki od #xbox, #konsole i #grykomputerowe i #windows / #windows11 - mam pada Xbox Series X żeby czasem pograć (nie mam żadnej konsoli, głównie granie na kompie).

No i oczywiście pad ma jakiś stary firmware (dzięki Microsoft!) i albo zrywa połączenie co jakiś czas, albo w niektórych grach w ogóle nie chce działać. OS wie o co chodzi i wyświetla info, że kontroler jest super, ale ma stary soft i żeby go zakutualizować. Oczywiście można to zrobić albo na Windowsie lub na samej kosoli, zajebiście.

No i teraz przechodząc do meritum sprawy: jak to zaktualizować? Wpinałem chyba z dziesięcioma przewodami USBC - USBA i USBC - USBC, za każdym razem ten sam efekt, nie wykrywa pada w Xbox Accessories a w urządzeniach jest. Próbowałem go odinstalować na liście urządzeń, restartować kompa, reinstalować Xbox Accessories. Nic nie pomaga. Ale Microsoft to jest g---o. Dlaczego nie mogłoby pociągnąć firmwaru przez Device Managera, klikam prawym, aktualizuj sterowniki. Ecch. Jest jakaś inna opcja na ogarnięcie tego?

Pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Silvestre_Cucumeris - Mirki od #xbox, #konsole i #grykomputerowe i #windows / #window...

źródło: comment_1649837972Bi3wJQvTai3Li7Ld555Bpy.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Silvestre_Cucumeris: a ogólnie miras jak masz tego pada, to grasz po kablu czy przez BT? już pomijając kwestię firmware.
bez ich dedykowanego adaptera na BT to mi wariował pad w grach. spróbuj może w te stronę
  • Odpowiedz
@Silvestre_Cucumeris: Jak grasz przez BT to nie da rady raczej :< Musiał byś mieć dobry adapter BT a i tak na windowsie nic po BT nie działa dobrze.. Obstawiam że na tablecie działa ok? Pod windą zostaje Ci adapter od MS lub kabel.
  • Odpowiedz