Wpis z mikrobloga

Mirki od #xbox, #konsole i #grykomputerowe i #windows / #windows11 - mam pada Xbox Series X żeby czasem pograć (nie mam żadnej konsoli, głównie granie na kompie).

No i oczywiście pad ma jakiś stary firmware (dzięki Microsoft!) i albo zrywa połączenie co jakiś czas, albo w niektórych grach w ogóle nie chce działać. OS wie o co chodzi i wyświetla info, że kontroler jest super, ale ma stary soft i żeby go zakutualizować. Oczywiście można to zrobić albo na Windowsie lub na samej kosoli, zajebiście.

No i teraz przechodząc do meritum sprawy: jak to zaktualizować? Wpinałem chyba z dziesięcioma przewodami USBC - USBA i USBC - USBC, za każdym razem ten sam efekt, nie wykrywa pada w Xbox Accessories a w urządzeniach jest. Próbowałem go odinstalować na liście urządzeń, restartować kompa, reinstalować Xbox Accessories. Nic nie pomaga. Ale Microsoft to jest gówno. Dlaczego nie mogłoby pociągnąć firmwaru przez Device Managera, klikam prawym, aktualizuj sterowniki. Ecch. Jest jakaś inna opcja na ogarnięcie tego?

Pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Silvestre_Cucumeris - Mirki od #xbox, #konsole i #grykomputerowe i #windows / #window...

źródło: comment_1649837972Bi3wJQvTai3Li7Ld555Bpy.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Silvestre_Cucumeris: a ogólnie miras jak masz tego pada, to grasz po kablu czy przez BT? już pomijając kwestię firmware.
bez ich dedykowanego adaptera na BT to mi wariował pad w grach. spróbuj może w te stronę
  • Odpowiedz
@Silvestre_Cucumeris: Jak grasz przez BT to nie da rady raczej :< Musiał byś mieć dobry adapter BT a i tak na windowsie nic po BT nie działa dobrze.. Obstawiam że na tablecie działa ok? Pod windą zostaje Ci adapter od MS lub kabel.
  • Odpowiedz