Wpis z mikrobloga

Polecam ciekawy reportaż sprzed paru dni nt. wyborów i problemów zwykłych Francuzów. Daje mocno do myślenia, bo tego się chyba u nas unika i nie mówi o tym, a to może realnie zaważyć na wyniku dzisiejszych wyborów. Wnioski niech każdy sam wyciągnie.
#francja #wybory
Rzeszowiak2 - Polecam ciekawy reportaż sprzed paru dni nt. wyborów i problemów zwykły...
  • 7
  • Odpowiedz
@Rzeszowiak2: Dotarłem do 50 minuty i troche rozbraja mnie jak ta pani Nowicka opowiada o dyplomatycznym podejściu Francuzów xD
Kurde, kraj w ciągu ostatnich 20 lat był/jest wplątany w kilkadziesiąt zbrojnych konfliktów na Bliskim Wschodzie i w Afryce nagle widzi siebie jako wielkiego rozjemce. Dobre sobie :D
  • Odpowiedz
Za każdym razem dziwię się, jak udaje mu się zapraszać lepszych ekspertów niż większość mainstreamowych mediów.

@karbamazepina: chyba że chodzi o temat cokolwiek podchodzący pod naukowy, to wtedy za eksperta od wszelkich tematów; od inflacji wszechświata, przez geofizykę płyt tektonicznych do seksualności mrówek; służy wszystkowiedzący Rożek xd

tematyka międzynarodowa tip-top, ale tematy naukowe robi na odpi... nie jak u siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czwarta_gestosc: Tak z drugiej strony, gdyby o tektonice płyt opowiadał jakiś aspergerowy profesor geofizyki to 99% słuchaczy mogłoby nie zrozumieć kompletnie niczego xD
O trudnych rzeczach trzeba umieć łatwo opowiadać.
Mi taka lekka forma jak obecnie u Rosiaka pasuje, a jeśli chcę sięgnąć głębiej to szukam w necie.
  • Odpowiedz