Aktywne Wpisy
rybsonk +78
Śmiesznie, że jest tak dużo nazw które nijak się nie mają do opisywanych rzeczy.
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
Linnior88 +42
Jestem 27 letnia stara baba i poddaje się z szukaniem chłopaka , trzeba się przyzwyczaić do myśli że jednak pomysł z własną rodziną nie klapnąl
Koty już mam
Koty już mam
Kontekst smoleński pomijam.
#ukraina #niepopularnaopinia
@yggdrasill: No jasne ze trzeba. Powiedzmy ze 2x w roku. Wystarczy?
To dlaczego nie ma oficjalnie podanych dat? Np 5 marzec, 11 listopad. I testowac tylko w te dni.
Wiekszosc ludzi nie wie ale nawet jak slyszy to i tak ma na to wywalone. Wiesz dlaczego? Bo jak slyszy ( a nie jest
@gorzki99: Gdybym był Putinem i chciał zaatakować Polskę, to brałbym pod uwagę dokładnie te daty, które są oficjalnie podane jako daty testu alarmów. Nikt by nie zwrócił uwagi.
@Niekumaty_: No spoko. Teraz wszyscy zwracaja uwage.
Jak zareagowales na ostatnia syrene? Taka w nie swieto?
Ja mniej wiecej tak: "zas gamonie testuja"
I jakos nie wydaje mi sie zebym byl wyjatkowy.
Jakbys byl kutinem to se mozesz zaatakowac kiedy chcesz. I tak wszyscy
@gorzki99: Oczywiście, że tylko wzruszyłem ramionami. Ale czego to wina? A no właśnie tego, że syreny są nadużywane przy byle okazji oraz z braku edukacji. Szczerze, to nie wiem co miałbym robić w czasie nalotu. Nie umiem powiedzieć, gdzie w mojej okolicy jest jakiś punkt ewakuacyjny, albo najbliższy schron.
@Niekumaty_: No wlasnie. Dlatego jak slyszysz to masz wywalone. Bo nie masz zielonego pojecia co oni sobie znow nie wymyslili i co tym razem swietuja.
No ale jakbys wiedzial ze sa okreslone dni w ktorych odbywa sie test - i tylko wtedy sie odpala syreny - to bys sie conajmniej zaniepokoil