Wpis z mikrobloga

Orientujecie się jak długo będzie jechał tramwaj Mistrzejowice - Tauron Arena (Jana Pawła II/Meissnera)? Z 15 min, szybciej? Nie mogę nigdzie znaleźć tej informacji poza "czas dojazdu do centrum miasta skróci się o ok. 10 minut" , które w komentarzach itp jest podważane, że wcale tak nie będzie . ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ten tramwaj pewnie nie będzie kończył trasy na tym skrzyżowaniu Lema/Meissnera, tylko pojedzie dalej np w stronę rynku, kojarzycie?

#mistrzejowice #krakow #nowahuta
  • 11
  • Odpowiedz
Chodzi o nową linię, którą zaczęli budować, nie o to co jest. Linia przez Młyńską. Więc 23 min - 10 wg zapewnień, jakby było 13 min to całkiem znośnie.
  • Odpowiedz
Zaczęli nie zaczęli, wg informacji mają zacząć w wakacje, na razie idzie zgodnie z planem. Jak zaczną za 2 lata to zaczną, mi chodzi o czas przejazdu. To jest jakaś tajna informacja, że nie można się nigdzie dokopać do tego?
  • Odpowiedz
@niemodnie: „Wąskim gardłem” bedzie przejazd Bohomolca, Kruszwicka, dobrego Pasterza (światła, zmienianie pasa, duży ruch aut i ludzi). Jak juz wjedzie do ronda barei to tym pseudo tunelem powinien w miarę szybko śmignąć. 15-20 min tak mysle. Moze ciut szybciej (zależy jak zgraja światła i jak bedzie sprawował sie tunel)
  • Odpowiedz