Wpis z mikrobloga

Robił ktoś zwrot w X-komie przez darmowy paczkomat? Minęło już 30 minut od utworzenia zgłoszenia i dalej nie dostałem żadnej etykiety / kodu do wysyłki. Na telepolis.pl znalazłem coś takiego:

Po uzupełnieniu danych produktu i zamówienia, a także dopasowaniu wielkości skrytki w Paczkomacie, zostanie wygenerowany kod zwrotu. Po chwili nadejdzie e-mail z kodem otwierającym Paczkomat InPost. Kod jest aktywny przez 14 dni od chwili zgłoszenia chęci zwrotu. Przesyłka po nadaniu powinna w ciągu 2-3 dni trafić z powrotem do sklepu, co zainicjuje procedurę zwrotu pieniędzy.

W formularzu można było tylko wybrać metodę wysyłki "paczkomat inpost" bez żadnego wyboru rozmiaru przesyłki. Mam czekać aż ktoś ręcznie mi przyklepie ten zwrot i wygeneruje etykietę / kod zwrotu?

#xkom #pcmasterrace
  • 6
  • Odpowiedz
@x-kom: W takim razie dlaczego oszukujecie ludzi na waszej stronie internetowej? https://www.x-kom.pl/aktualnosci/7435-wprowadzamy-darmowe-zwroty-paczkomatem-inpost-na-zawsze.html

Następnie uzupełnij dane szczegółowe, przede wszystkim wybierz konkretny produkt. To pozwoli natychmiast wygenerować kod zwrotu i dopasować wielkość skrytki w Paczkomacie.

Na koniec uzupełnij dane i wyślij zgłoszenie. Po chwili otrzymasz mejla z kodem otwierającym Paczkomat InPost - ten kod jest aktywny przez 14 dni od chwili zgłoszenia chęci zwrotu.

Na plus chociaż to, że support sprawnie działa
  • Odpowiedz
@kilo_wody_pod_stopa: przepraszamy za tą sytuację, w przypadku zgłoszenia zwrotu InPost kod powinien zostać wygenerowany niezwłocznie, prześlij nam na priv numer zgłoszenia RAM, sprawdzimy jak wygląda sytuacja
  • Odpowiedz
@x-kom: Chyba wiem w czym problem. W formularzu zwrotu można dodać produkt z listy - mi nie wyświetliła się żadna lista i musiałem dodać produkt "ręcznie". Wg maila który dopiero teraz dokładnie przeczytałem ktoś ręcznie musi mi zatwierdzić rozmiar skrytki i mam na to czekać do 2 dni roboczych...

Z ciekawości otworzyłem nowy formularz, wpisałem nazwy i "kody x-kom" kilku różnych, popularnych produktów i nic, dalej nie wyskakuje żadna lista.
kilowodypod_stopa - @x-kom: Chyba wiem w czym problem. W formularzu zwrotu można doda...

źródło: comment_1649006528amJAw7YSDZdIzwVbEdcYGr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@gomjeden: Przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz i o dziwo działało poprawnie - zamknąłem kartę, włączyłem znowu i przestało działać xD

Jak ktoś ma smarta to jak pisałem - polecam kupować przez allegro. Cały zwrot ogarniesz w tyle czasu ile w x-komie zajmie ci sprawdzenie i wpisanie numeru seryjnego do tego magicznego formularza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz