Aktywne Wpisy
placebo_ +48
#ukraina ja tylko pragnę przypomnieć że gdyby nie opór Ukrainy w pierwszych dniach wojny to mielibyśmy już dawno przymusową służbę wojskową, kilkaset km granicy z rosją, a inwestorzy uciekaliby z Polski gdzie pieprz rośnie. Powinniśmy Ukraińców po butach całować, a nie bawić się w jakieś wołynie, bo zrobili dla nas więcej niż my dla nich #wojna
KaroIex +29
Właśnie zostałem wrogiem publicznym numer 1 wśród znajomych
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
Dopiero zacząłem pierwszą pracę, nie powiem, jest całkiem nieźle jak na początek.
Ale do rzeczy, wygadałem się, że za mieszkanie płacą mi rodzice (po prostu chcą mi pomóc mówili, że będą mi płacić, dopóki studiuje a został mi jeszcze rok studiów, jak nie pracowałem tylko studiowałem to oni mnie utrzymywali)
No i się zaczęło ogólne oburzenie, że jak tak można, że jestem maminsynkiem, nie
@vaknell2: Bzdury. Odwrót wojsk rosyjskich na północy Kijowa jest uporządkowany i prowadzony w planowy sposób. Generalnie ich już tam nie ma od 24 godzin, więc gadanie o jakiś kotłach i okrążeniach to kompletne farmazony.
Jeżeli gdzieś odwrót rosyjski wygląda kiepsko to rejon na wschód od Kijowa : Pryłuki -Romny - Sumy i Pryłuki - Icznia. Ale do jakiegoś "kotła" i tam daleko.
@vaknell2: Wychodzą po kolei zdjecia z tych róznych miejscowosci to je wkrótce dostaniesz wszystkie. Tam od 24 godzin nie ma żadnych Rosjan. Wszystko jest zajmowane bez walki.
Jedyne miejsce gdzie jeszcze mogą być to rejon Przyborsk- Orane bo tam mają mosty pontonowe na rzece Teterew postawione. Więc być może je jeszcze zwijają.
@takrodzisiegniew: Cała 35 armia rosyjska operująca dotąd na północ od Kijowa wycofa się na Białoruś a potem do Rosji. Podobnie będzie z tą grupą operacyjną przy Czernichowie która pełniła rolę łącznika między 35 armią a 1 pancerną która operowała w rejonie Sumy - Konotop - Pryłuki - Icznia - Nowy Bazań. Tak samo 1 armia pancerna też się wycofa do Rosji.
@takrodzisiegniew: Ale po co? Żeby stały w lesie przy granicy z Białorusią albo okupowały jakieś tereny na północ od Konotopu? Przecież to nie ma sensu.
@takrodzisiegniew: Ale czym chcesz je zatrzymać w rejonie Kijowa? Przecież ci Rosjanie co się teraz wycofują stamtad mają dosyc i potrzebują rotacji. Ale Rosja nie ma dla nich oddziałów na rotacje, dlatego musi wycofać się z rejonu Kijowa.
@takrodzisiegniew: A kiedy się niby okazało i kto tak twierdzi?
Ja nigdy nie pisałem nic o żadnym kotle. Wręcz przeciwnie pisałem że to plotki.