@WasatyGringo: nie porównywałem dokładnie, bo nigdy nie miałem możliwości położyć obok siebie 4s i lumii 920, ale wydaje mi się, że nokia ma dużo lepszy aparat i w ogóle jakoś bardziej mi się podoba
@WielkaPolska: To samo można powiedziec o N5. Zależy czy była to jakaś specjalna aplikacja czy stockowa. @WasatyGringo: Patrząc na fotografie to aparaty są dosyć zbliżone i jak chcesz mieć jakiś turbo aparat to albo kupić jakiś oddzielny za 400zł pewnie bedziesz mial duzo lepszy niz ten w telefonie albo może SGS4 zoom cię zadowoli, ale to też taka wielka kobyła.
@WasatyGringo: Jeśli weźmiesz Lumię to będziesz się musiał przestawić trochę bo nie ma tam takiej standardowej pracy z plikami jak na androidzie. Nie wiem jak jest na iPhone ale na WP pliki muzyczne dostępne są jedynie z poziomu, PDF za pomocą Adobre Readera lub innego programu do ich otwierania i tak dalej. Mi to się podoba bo nie ma syfu i w sumie po co mi widzieć inne pliki jak zdjęcia
@xqwzyts: ale można pliki wrzucić drag&drop z windowsa do telefonu z WP8 i na odwrót? na iPhonie wszystko musisz synchronizować przez iTunes. I załóżmy jakbyś chciał od kolegi z komputera zgrać album z piosenkami, to musisz zsynchronizować się z jego komputerem kasując wszystko w swoim telefonie.
Nie zależy mi na jakimś super dostępie. Tylko, żebym mógł poprostu kabelkiem USB tu i tam coś zgrać. Albo z innego komputera zgrać sobie zdjęcia.
#windowsphone
na co się przesiąść z iP4s (miałem każdego ajfona, ale za 5s już podziękuje. iTunes strasznie męczący itp)
potrzebuje:
-gps
-możliwości drag&drop files
-lepszego aparatu niż iP4S.
Co polecacie?
Android - więcej aplikacji / mniej płynne działanie
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5705&idPhone2=4212&idPhone3=4967
mysłałem jeszcze o nexusie 5, ale jakiegoś jebitnego WOW chyba nie ma...
Lumia:
- darmowe mapy i nawigacja
- skydrive
- na temat aparatu się nie wypowiem, bo nie miałem okazji porównania z iP
Nie zależy mi na jakimś super dostępie. Tylko, żebym mógł poprostu kabelkiem USB tu i tam coś zgrać. Albo z innego komputera zgrać sobie zdjęcia.