Aktywne Wpisy
Zimny-jak-lod +15
Czesc Mirasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam do was pytanie, czy zauważyliście u siebie samych/znajomych, że w momencie, w którym ludzie osiągnęli pewien poziom "stabilizacji" dla jednego to będzie 10k brutto uop, dla drugiego spłacone mieszkanie, a dla trzeciej pary to będzie np. drugie dziecko, dla każdego coś innego, pewien poziom wyhamowania? Ludzie zaczynają się uspokajać, grać w grę zwaną życiem bardziej bezpiecznie/zapobiegawczo?
Co mam na myśli: ktoś
Mam do was pytanie, czy zauważyliście u siebie samych/znajomych, że w momencie, w którym ludzie osiągnęli pewien poziom "stabilizacji" dla jednego to będzie 10k brutto uop, dla drugiego spłacone mieszkanie, a dla trzeciej pary to będzie np. drugie dziecko, dla każdego coś innego, pewien poziom wyhamowania? Ludzie zaczynają się uspokajać, grać w grę zwaną życiem bardziej bezpiecznie/zapobiegawczo?
Co mam na myśli: ktoś
czy zauważyliście w otoczeniu, że w momencie, w którym ludzie osiągnęli stabilizacje to hamują?
- tak, ludzie spowalniają, łapią stabilizację 60.6% (566)
- pół na pól, niektórzy spokój, inni nadal napierają 28.4% (265)
- nie, dziś są ludzie zachłanni, ciągle im mało 11.0% (103)
Itslilianka +11
Jadę oglądać moje wymarzone auto z czasów dzieciństwa. (。◕‿‿◕。) Na co zwracać uwagę? Nie mogę się doczekać aż usiądę za kółkiem #motoryzacja
- Wołyń/Bandera - Każdy kraj ma swoją historie. Inaczej przestrzega się pewne rzeczy w każdym kraju. (Propaganda historyczna)
- "Socjal/500+/Darmowe bilety na komunikacje/Ukraińcy mają lepiej niż Polacy itp. - Najczęściej o te kwestie czepiają się te osoby, które same ciągną socjalu ile się da xDDD oraz osoby bez empatii. Ja ze swojej strony powiem, że nie jest idealnie, ale uważam, że jako naród (w większości) wygrywamy egzamin z człowieczeństwa. Co do osób, które faktycznie mają gorzej to w znacznej przewadze są to osoby, które mają taką sytuacje na własne życzenie i nie chcą jej zmienić.
- Straszenie, że jak będziemy pomagać Ukraińcom to Rosja nas zniszczy/Rosja zrzuci bombę atomową na Warszawę - Rosji jest to na rękę, aby ograniczyć chęć pomocy Ukraińcom, bo ta wojna jest dla Kacapów dużo droższa i cięższa niż myśleli.
- Wrzucanie twitty propagandzistów - xDDDDDD
#ukraina