Wpis z mikrobloga

Blisko 70 procent Białorusinów sprzeciwia się udziałowi w rosyjskiej inwazji na Ukrainę - wynika z sondażu brytyjskiego think tanku Chatham House

Jak to? Reżimowe media nie zmanipulowały ich, nie chcą atakować innego kraju w celu wyzwolenia od nazistów. Dziwne że nie chcą pomóc ginącym dzieciom wysyłając dodatkowe rakiety jak Rosjanie. Kawałek dalej biedni obywatele zostali wciągnięci w ten konflikt.
#ukraina #bialorus #wojna #rosja
  • 5
@luky1234: skąd jesteś w PL? Ja jestem przy S8(relatywnie niedaleko granicy z BY) gdzie codziennie widzę Białorusinów jak jadą z i do BY(Białorusi), gadałem z nimi sporo bo pracowałem w sklepie przy trasie, oni się napatrzyli ja jest u nas, jak jest w Niemczech, jak jest na zachodzie, nie wciśnie im nikt bajki że ruski(białoruski) mir to coś realnego i lepszego, oni wiedza że są zakładnikami bandytów ze stacji benzynowej(rosjan), nawet
@RabarbarDwurolexowy: Też podobnie sądzę. Bliskość Europy powoduje rozpad wpływów Rosji, podobnie było z Polską. Ludzie widzą jak wygląda zycie na zachodzie i chcą #!$%@?ć od Ruskiego miru, Ci którzy żyją w poradzieckich republikach. Rodowite kacapy maja tak przeorane banie, że wolą biedować w imię mateczki rasji. Fajny był filma Romana z polszy jak jego ojciec przyjechał pierwszy raz do Europy i był załamany, że tyle lat żył w kłamstwie a świat
@luky1234: widziałem, no, niestety tam jest taki beton, że jak oglądałem te filmiki gdzie ludzie w ramach porównania dzielą ekran na połowę i z jednej google street view z Polski, z drugiej powiedzmy Rosja, to ludzie w komentarzach piszą ze w Polsce tak ładnie(normalnie według mnie, czysto i ogarnięte), bo to atrapa zbudowana przez unię by ośmieszać Rosję... śmieją się ze mamy kwiatki, ozdoby, ledowe lampki, kostkę brukową. Ból dupy i
@RabarbarDwurolexowy: Mi to trochę przypomina odejście pracownika od januszexu do zachodniej korporacji. Ktoś wybudował im mit wielkiej rasiji i teraz im dupa pęka, że nikt w tym ich bagnie nie chce siedzieć, a nie potrafią przełknąć tej gorzkiej pigułki o rzeczywistości. Pozostaje im frustracja i fikołki aby zakłamać rzeczywistość. Nie rozliczyli się z przeszłościa.