Aktywne Wpisy
Co sądzicie o jeździe na biegu jałowym i wyłączaniu silnika (z kluczykiem w pozycji zapłon)?
Eliminujemy w ten sposób wady jazdy na luzie i hamowania silnikiem:
a) Nie zużywamy paliwa na podtrzymywanie silnika przy życiu (tak jak w przypadku jazdy na luzie na odpalonym silniku)
b)
Eliminujemy w ten sposób wady jazdy na luzie i hamowania silnikiem:
a) Nie zużywamy paliwa na podtrzymywanie silnika przy życiu (tak jak w przypadku jazdy na luzie na odpalonym silniku)
b)
Żeglowanie z wyłączonym silnikiem
- Praktykuję 17.3% (114)
- Nie praktykuję 82.7% (546)
kamil150794 +80
Dziś są moje urodziny. Kończę 30 lat.
Incel, prawik, bez znajomych, odtrącony przez rówieśników od małego.
Nie mogłem się prawidłowo rozwinąć.
Nigdy tak naprawdę nie żyłem.
... a tu jeszcze tyle lat gnicia.
Incel, prawik, bez znajomych, odtrącony przez rówieśników od małego.
Nie mogłem się prawidłowo rozwinąć.
Nigdy tak naprawdę nie żyłem.
... a tu jeszcze tyle lat gnicia.
also rura od miernika wody 82V, stabilnie!
wszystko kopie, kran, wanna, wszystko ma napięcie ale największe właśnie ta rura od miernika wody ( od spółdzielni )
#hydraulika #remontujzwykopem #remont #elektryka
Szukaj uszkodzenia, zacznij od rozdzielni, a jeśliś nie elektryk to wzywaj takowego zanim kogoś zabije.
@defoxe: nie koniecznie.
@AreQPL: sprawdź czy wszystkie odbiorniki prądu które wymagają bolca, mają ten bolec w gniazdku i jest on uziemiony.
@ksiak: koniecznie... Szukaj takiego przygłupa co ma "nowoczesną instalację trzy żyłową" ( ͡- ͜ʖ ͡°).
@defoxe: jeżeli myślisz, że to jedyna sytuacja gdy ta rura od wody może kopać to się zdziwisz ale tak nie jest.
@defoxe: może przeczytasz co napisałem powyżej?
@ksiak: no czytam...
@ksiak: w blokach typu "wielka płyta" nie ma uziemienia. W gniazdkach jest tylko faza i neutralny ale Janusze sobie robią czasem instalacje z uziemieniem i potem właśnie są takie skutki.
@defoxe: dobry dowcip.
Skąd wiesz, że on nie ma już instalacji po zmianach i np coś się nie zepsuło u niego? Albo ktoś źle gniazdko założył do którego jest zmywarka podpięta? Albo tak samo z pralką. Wpięta w gniazdko bez bolca
@ksiak: a ty wiesz? Ja wiem z praktyki jak to zwykle w blokach wygląda.
@Nethiu: Polska duża - litr paliwa 8zł, a browar pół litra 5zł. ( ͡- ͜ʖ ͡°) Ja tylko daję swoją sugestię gdzie szukać, bo jest to klasyka gatunku... Powiem więcej - szukać uziemionej pralki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
problem zaczął występować od momentu przeprowadzenia remontu w budynku zaraz za moim xD
możliwe że ktoś się wpiął w te rury jako uziemienie